L’estiu, època de solidaritat

 Font:

L’estiu, època de solidaritat

Resum: 

Les entitats de voluntariat tenim l’oportunitat d’oferir espais i activitats a totes aquelles persones que tenim interès a poder-nos dedicar als altres.

 Font:

Jordi Balot

Director de la Fundació Joan Salvador Gavina i president de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

més articles de Jordi Balot

Amb l’arribada de l’estiu ja estem pensant tots en les vacances. Els infants canvien el seu ritme de vida amb la finalització del curs escolar i comencen els casals i colònies. Al llarg d’aquestes setmanes tot es modifica. Els afortunats que estem treballant, desitgem que arribin els nostres dies de vacances per a poder-los dedicar a allò que ens ve de gust, a allò que ens agrada i ens motiva. Podem dedicar una part de les vacances a descansar i canviar d’aires, però també en podem dedicar una part a participar en alguna activitat solidària, sigui en algun casal o colònies -acompanyant a infants, a joves, a persones amb alguna discapacitat, etc.-, o bé a algun camp de treball ja sigui al nostre entorn més immediat, o bé, marxant a algun país més llunyà, dels anomenats països en vies de desenvolupament.

Molts joves universitaris es troben en la mateixa situació. Finalitzen els seus estudis i, davant d’unes llargues vacances, es plantegen dedicar una part a realitzar activitats que puguin beneficiar a les persones més vulnerables i amb menys oportunitats, que les estem deixant al marge de la nostra societat.

Evidentment, la solidaritat no es demostra amb la col·laboració puntual uns dies al llarg dels períodes de vacances. La solidaritat, com tants altres valors, s’exerceixen de manera continuada al llarg de la nostra vida. Però està clar que, en alguns moments més assenyalats, podem tenir una major dedicació i d’una manera més explícita a aquest tipus d’activitats.

Les entitats de voluntariat tenim l’oportunitat d’oferir espais i activitats a totes aquelles persones que tenim interès a poder-nos dedicar als altres. D’una manera més organitzada, possibilitem que persones del nostre entorn, amb ganes d’implicar-se des de la gratuïtat, puguin oferir els seus coneixements, la seva acollida, la seva manera de ser… als altres, perquè junts ens puguem desenvolupar més humanament i puguem contribuir a construir una societat més humana i més justa.

Article publicat originalment a voluntaris.cat

Afegeix un comentari nou