En el nostre país el món associatiu té una àmplia tradició i una consolidació que fa que Catalunya durant molts anys hagi destacat per una forta presència i implicació d’entitats i organitzacions de diferent caire: moviments d’educació en el lleure, clubs esportius, centres excursionistes, entitats socials i culturals, entre altres.
- Què pot aportar el lleure educatiu en relació a la lluita contra la pobresa?
- Com podem potenciar que les famílies participin activamenten la dinàmica i el funcionament dels centres de lleure on assisteixen els seus fills i filles?
- Quines mesures caldria impulsar per poder garantir l’accés al lleure educatiu a tots els infants? I per atendre la diversitat?
- Com podem motivar que els nostres adolescents i joves participin i s’involucrin en espais de lleure educatiu o en altres entitats amb cert compromís social quan la societat els xucla cap a altres tipus d’activitats sovint consumistes i més individualistes?
- El lleure pot ser un espai adequat per a l’adquisició de competències professionals?
- Al lleure educatiu, li cal una renovació pedagògica?
- Com podem aprofitar l’entorn digital en el món del lleure educatiu?
- Com ho podem fer per garantir l’objectiu educatiu en les activitats de lleure mercantil?
Segurament podríem seguir fent una llista més llarga de preguntes. En qualsevol cas, no tindria sentit que en aquest article donéssim resposta a aquestes qüestions ja que demanen temps per reflexionar-hi i per intercanviar impressions entre els diferents agents que intervenen en el sector del lleure. El 3r Congrés de lleure educatiu se’ns presenta com una bona oportunitat per reunir-los, parar un moment i reflexionar sobre quina és la contribució que fa l’educació en el lleure en la societat del segle XXI, compartir experiències i bones pràctiques i identificar noves propostes educatives.
Afegeix un nou comentari