Acostar la política als joves

Coordinadora d'ONG Solidàries
L'alumnat a la Diputació de GIrona Font: Miquel Millan / Diputació de Girona
L'alumnat a la Diputació de GIrona Font: Miquel Millan / Diputació de Girona
L'alumnat a la Diputació de GIrona Font: Miquel Millan / Diputació de Girona
L'alumnat a la Diputació de GIrona Font: Miquel Millan / Diputació de Girona

Acostar la política als joves

Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

La Coordinadora d’ONG Solidàries i la Diputació de Girona han engegat el projecte pilot 'Escolteu-nos' que vol millorar el coneixement i la identificació dels joves gironins amb les institucions democràtiques.

En aquest projecte pilot hi participen tretze alumnes de l’Institut Salvador Espriu de Salt que estan cursant l’assignatura optativa 'Ciutadania, política i dret' de primer de batxillerat. Fins al moment, l’alumnat s’ha format sobre ODS i el dret a la participació política. I en concret, el projecte se centra en la Diputació de Girona com a exemple d’institució democràtica.

Després de la formació teòrica, ahir va ser el torn de conèixer la Diputació i van ser rebuts al saló de sessions de la corporació, pel mateix president de la Diputació, Miquel Noguer. La visita va comptar també amb reunions dels joves amb els diversos grups polítics (Junts x Cat, ERC, PSC, CUP, Independents de la Selva i Tots per l’Empordà), així com la visita de les instal.lacions. Justament, dos dels diputats amb els que van coincidir ahir els joves (Joan Fàbregas d’ERC i Marta Guillaumes de la CUP) havien anat al mateix institut saltenc que ells.

"Els joves s'han implicat molt en el projecte des del principi. La política és un tema que senten lluny però estan aprenent molt sobre les diferents maneres de participar políticament i sobre com funcionen les institucions que tenen més properes, com la Diputació", diu Núria Palomar, tècnica de la Coordinadora d’ONG Solidàries, que afegeix: "Poder tenir una relació tant directa amb els diputats és, sens dubte, un factor decisiu en la seva motivació".

El projecte Escolteu-nos inclou dues visites més a la Diputació de Girona. El proper 21 de febrer, es tornaran a reunir amb els grups polítics i, posteriorment, presenciaran el desenvolupament del ple ordinari de la Diputació. Finalment, el 16 de març, ells mateixos protagonitzaran un ple en el qual debatran una moció que hauran treballat prèviament a l’institut i que els permetrà expressar les seves inquietuds. Les visites seran enregistrades i se n’editarà un petit reportatge que s’emetrà durant la tercera Jornada dels ODS, que la Diputació de Girona organitzarà el proper 24 de març

El projecte, impulsat per la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Diputació de Girona, dona continuïtat a una col·laboració que va néixer l’any passat amb 'ODS als instituts gironins', en què una exposició va itinerar per vuit instituts de secundària gironins, un per cada comarca. Aquest projecte, de fet, es manté actiu enguany.

Afegeix un comentari nou