Arrenca el IV Congrés del Tercer Sector Social

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arrenca el IV Congrés del Tercer Sector Social

Resum: 

Sota aquest lema, prop de 2.000 persones assistiran al IV Congrés del Tercer Sector Social el 27, 28 i 29 de novembre.

En un moment on el context econòmic, social i polític estan posant en risc l’estat de benestar i els drets socials de la ciutadania, els organitzadors fan una crida en aquesta nova edició per continuar enfortint la identitat, els valors i les capacitats del sector i reclamar més i millors polítiques socials públiques.

En aquest camí cap a la construcció d’una societat més justa i cohesionada, el sector també ha d’avançar en la generació d’aliances i complicitats amb els poder públics i els agents socials que permetin que aquest sigui més fort, compromès, reconegut i influent i donar una millor resposta a la situació actual.

Sota el lema “Avançar en igualtat i drets socials”, i sense deixar de banda altres temes d’interès per a la millora de la gestió i intervenció de les entitats, al llarg d’aquests tres dies els assistents podran participar en diferents conferències, col·loquis, debats, així com conèixer les organitzacions de primer mà a través de la Mostra d’entitats i de serveis i les visites guiades.

Conferències plenàries

El periodista, filòsof i escriptor, Josep Ramoneda, és l’encarregat de realitzar la conferència inaugural del IV Congrés del Tercer Sector Social. Aquesta porta per títol “Combatre avui la crisi de les desigualtats”. Mentre que el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat Pompeu Fabra i conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Oriol Amat, és l’encarregat de clausurar el Congrés amb la conferència “Claus per avançar en el benestar i igualtat a Catalunya. El paper del Tercer Sector

Col·loquis

Durant el matí del dijous s’han programat quatre espais diferents on diferents experts debatran al voltant de com podem esdevenir una societat amb menys desigualtats, com podem seguir finançar els drets socials conquerits, com podem contribuir a fer una ciutadania més compresa i com podem afermar l’aliança entre les administracions i el tercer sector.

Debats

Al llarg del tot el dijous, una trentena de ponents reflexionaran i aportaran les seves solucions per fer front als 10 reptes del sector: ser més innovadors, col·laborar amb els moviments socials, adaptar-nos a la societat digital, ampliar la base social, enfortir les capacitats financeres, cooperar per guanyar eficiència, internacionalitzar-nos, mesurar l’impacte de l’activitat i ser generadors d’ocupació.

Àgora d’experiències

Una seixantena d’organitzacions explicaran les seves experiències innovadores al voltant de la intervenció i la gestió de l’organització. En format de taules rodones, aquest espai del dijous permet conèixer de primer mà la tasca de les organitzacions.

Visites a les entitats

Enguany, durant el matí del 27 i 29 de novembre els organitzadors han programat la visita in situ a entitats socials d’arreu del territori. A través de 14 rutes, els congressistes es desplaçaran per poder conèixer la tasca d’una trentena d’organitzacions. A més, aquesta opció també està oberta per als no congressistes abonant un import de 10€.

Mostra d’entitats i serveis

La planta 0 del Centre de Convencions Internacional de Barcelona acollirà els estands de les federacions d’entitats membres de la Taula del Tercer Sector Social. Mentre que a la planta 1 es podran visitar entitats, empreses i institucions que ofereixen serveis al sector.

A més, el contigut de tots aquests espais es podran seguir a través de l'usuari de Twitter @taula3sector i l'etiqueta #4congres.

Programa complet

Afegeix un comentari nou