CAOC: "La participació interna fa tenir una visió més objectiva de l’associació i ajuda a prendre decisions de manera més equilibrada"

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

CAOC: "La participació interna fa tenir una visió més objectiva de l’associació i ajuda a prendre decisions de manera més equilibrada"

F Pere Tarrés

Resum: 

Des del CAOC ens expliquen com l'acompanyament de la Fundació Pere Tarrés, finançat pel programa d'Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, els ha ajudat a millorar la participació interna a l'entitat.

Què us va fer plantejar-vos un procés de millora de la participació interna?

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català feia temps que es trobava en una situació d’estancament en quant a l’apropament de noves persones a l’entitat. Malgrat tenir un entorn de simpatitzants força ampli, hi havia gent que participava en alguna de les diverses activitats que organitzem però que no es volia comprometre envers l’entitat. També ens trobàvem amb persones que fa anys havien estat part activa de l’entitat i actualment es mantenien al marge, i tot això ens va fer plantejar que ens calia engegar un procés de participació interna.

Quins aspectes vau treballar durant l’acompanyament?

En primer lloc vam definir què era allò que volíem aconseguir amb aquest procés de participació, i a qui ens volíem dirigir. Vam fer una selecció del nostre públic objectiu i vam estudiar quina seria la millor manera d’apropar-nos-hi. En el nostre cas ens vam dirigir a uns perfils de lingüistes, sociòlegs, polítics, juristes, occitanistes... i gent que havia tingut un paper rellevant en l’oficialitat de l’occità a tot Catalunya ara fa 10 anys. Vam confeccionar una entrevista de 5 preguntes molt clares referents a l’oficialitat de l’occità i el paper de la llengua en una futura República Catalana i de l’Aran.

De quina forma us ha ajudat a enfortir l’organització?

Ens ha ajudat molt, ja que molts dels enquestats han estat gratament sorpresos de rebre el nostre mail personalitzat i demanant-los el seu parer. Això els ha fet sentir importants de cara a l’entitat i apart de respondre les qüestions, també s’han ofert per ajudar en tot allò que pugui ser d’interès per al CAOC. Tot plegat ha donat prestigi a l’entitat, perquè gent rellevant del món occitanista ha pres part en l’engranatge de l’organització.

Un cop finalitzat el procés, quines són les properes fites que us marqueu en l’àmbit de la participació interna?

Ara volem dirigir-nos cap a un altre sector del nostre entorn que no està proper al nucli de l’entitat. Ens hem adonat que el fet de seleccionar de manera quirúrgica el nostre objectiu ens dóna més bon resultats i això és garantia d’èxit per a l’entitat.

Quines recomanacions faríeu a altres entitats que també volen millorar la participació interna?

Com a recomanació a altres entitats els diríem que s’arrisquin a intentar nous mètodes per fer participar els membres de l’entitat. A més a més, un procés de participació interna fa tenir una visió més objectiva de l’associació, es veu tot més clar i ajuda a prendre decisions de manera més equilibrada.

Afegeix un comentari nou