‘Cap infant sense colònies’ per unes activitats d’estiu accessibles a tothom

F Pere Tarrés
Infants jugant a colònies
L’entitat destinarà més d’un milió d’euros en la campanya
Infants fent taller de manulalitats
La Fundació Pere Tarrés destinarà els recursos a activitats de centres d’esplai i centres socioeducatius, a colònies i casals socials
Infants fent activitats de lleure en casa de colònies
Els infants amb menys recursos s'han empobrit 4,5 vegades més que la resta durant la crisi

‘Cap infant sense colònies’ per unes activitats d’estiu accessibles a tothom

F Pere Tarrés

Resum: 

La campanya vol servir per sensibilitzar a la població de la importància de l’educació en el lleure perquè no es converteixi en factor d’exclusió social.

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa, un any més, la campanya solidària ‘Cap Infant sense colònies’ per becar colònies i casals d’estiu a infants en risc d’exclusió social. La campanya, que pretén becar uns 3.600 infants, vol servir també per sensibilitzar a la població de la importància de l’educació en el lleure perquè no es converteixi en factor d’exclusió social. L’entitat destinarà més d’un milió d’euros per a fer possible que aquest estiu cap nen i nena es quedi sense la possibilitat de gaudir d’activitats de lleure.

La campanya, a la qual s’hi pot col·laborar de diverses formes, vol fer front a la manca d’espais de lleure accessibles a molts infants en risc d’exclusió social un cop finalitza el curs escolar i que s’agreuja considerablement els mesos de juliol i agost. D’aquesta manera, la Fundació Pere Tarrés destinarà els recursos a activitats de centres d’esplai i centres socioeducatius, a colònies i casals socials i també a activitats pròpies de l’entitat a les cases de colònies i casals.

La infància, pobres i desigualtat

La pobresa i la desigualtat afecten encara amb més duresa a infants i joves. Els infants amb menys recursos s'han empobrit 4,5 vegades més que la resta durant la crisi, segons un informe publicat recentment per Save The Children. En concret, l'estudi conclou que entre els anys 2008 i 2015, la renda de les famílies més pobres -que arriba al 20%- va descendir en un 31%, 4,5 vegades més que la resta, que va baixar un 7%.

Estiu, època difícil

En el mesos de juliol i agost, s’agreuja la conjuntura dels infants en situació de risc d'exclusió social. L’atenció que els més petits i les més petites tenen garantida amb l’escolarització acaba amb el final de curs, quan tanquen els menjadors escolars i finalitzen les activitats complementàries. La majoria d’aquests infants no fan vacances en família i la seva situació econòmica no els permet afrontar la despesa que suposen les activitats de lleure com colònies o casals.

Afegeix un comentari nou