Fallou ONGD busca voluntaris per la seva 12a expedició a Senegal
Comparteix
L’Expedició es portarà a terme del 14 de Novembre al 3 de Desembre de 2015 a la comunitat rural de Dialakoto, Senegal.
Si ets metge, infermer/a o pertanys al sector sanitari, si formes part d’alguna de les branques de les Ciències de l'Educació, o si senzillament estàs disposat a treballar per restaurar escoles i dispensaris sanitaris pots sumar-te a l’Expedició nº 12 que Fallou ONGD organitza a Senegal i cooperar així en algun dels equips de voluntaris que donen continuïtat a la diverses iniciatives.
A més a mes durant tres setmanes podràs experimentar la inefable sensació de submergir-te en una regió onírica ancorada en el temps a la meitat de la Sabana Mandinga-Peuhl, convivint durant 20 dies amb els seus habitants.
Per sol·licitar més informació cal contactar amb l'ONG o consultar el web hacesfalta.org.
Qui és Fallou ONGD?
L'Associació de Cooperació Fallou ONGD és una entitat constituïda a Barcelona i dedicada a la cooperació activa i participativa per al desenvolupament autònom d'una comunitat rural al Senegal. Fallou organitza dues expedicions cada any per aportar recursos, coneixements i fer el seguiment de diferents iniciatives de cooperació al desenvolupament a la comunitat rural de Dialakoto.
On actuen i què fan?
A diferència d'altres zones de Senegal, la Comunitat Rural de Dialakoto (Tambacounda) es troba en una regió molt subdesenvolupada que amb prou feines es beneficia de projectes d'ajuda internacionals a causa de la seva remota situació geogràfica i la seva baixa densitat de població, de manera que necessita urgentment programes de cooperació que ajudin els seus habitants a superar la malnutrició crònica, l'apatia social i l'èxode rural.
Encara que, en principi, els projectes eren de marcat caràcter sanitari, els àmbits d'actuació es van diversificar, apostant per iniciatives agrícoles i de sensibilització. Com a col·lectiu, concentren els seus esforços en una única comunitat amb l'objectiu d'aconseguir un model integral de desenvolupament de poblat que garanteixi l'accés de la població a la sanitat universal, a l'educació pública de qualitat i a la seva subsistència alimentària.
Alguns dels seus projectes es centren en la formació i sensibilització de la població, basats en l'estimulació dels hàbits bàsics saludables a les famílies, en la implementació de sistemes de cultiu més eficients, rendibles i ecològics i, en l'àmbit educatiu, un programa de reforç escolar o fins i tot un programa d'apadrinament entre escoles espanyoles i senegaleses amb l'objectiu que tots dos alumnats es sensibilitzin de les seves diferents realitats mitjançant l’intercanvi de vídeos i activitats que tracten diferents aspectes de les seves vides.
Afegeix un nou comentari