‘Feu enrenou’: campaments d’intercanvi territorial i cultural

F Pere Tarrés
 Font: Càritas Diocesana
El projecte pretén facilitar als joves de famílies en situació de vulnerabilitat noves propostes d'aprenentatge. Foto: Càritas Diocesana
 Font: Càritas Diocesana
'Feu enrenou' comptarà amb els suport d’un equip tècnic i de persones voluntàries que permetran dur a terme les diverses activitats. Foto: Càritas Diocesana

‘Feu enrenou’: campaments d’intercanvi territorial i cultural

F Pere Tarrés

Resum: 

Aquesta experiència facilitarà a joves de famílies en situació de vulnerabilitat noves propostes d'aprenentatge compartint experiències amb persones d’arreu del territori.

‘Feu enrenou’ és un projecte pioner que posa en marxa Càritas Diocesana que pretén facilitar als joves de famílies en situació de vulnerabilitat noves propostes d'aprenentatge basades en l'intercanvi territorial, cultural i d'experiències amb altres grups de joves del territori espanyol. Consisteix en uns campaments dirigits a una seixantena d’adolescents i joves procedents dels diferents programes d'infància, adolescència i família, i també a joves dels programes de voluntariat jove, amb edats compreses entre els 14 als 20 anys.

Aquest projecte pilot es desenvoluparà, inicialment, durant dos anys i en dues zones geogràfiques diferents de territori espanyol. Aquest primer intercanvi es durà a terme a la ciutat de Barcelona del 29 de juliol al 3 d’agost i comptarà amb els suport d’un equip tècnic i d'un grup de persones voluntàries que permetran dur a terme les diverses activitats, dissenyades per fomentar entre el jovent que hi participi la seva iniciativa personal i social mitjançant uns processos de participació i autogestió.

Oci saludable com a mitjà de prevenció

Fruit del treball d'acompanyament a famílies amb poca capacitat per afrontar les necessitats educatives i formatives, Càritas avisa que hi ha un risc elevat que la situació d'exclusió perduri durant la vida adulta i es consolidin circumstàncies de transmissió intergeneracional de la pobresa. Des de l’entitat afirmen que el projecte vol donar resposta a les poques opcions d'accés a un oci saludable, ja que aquest es redueixen dràsticament en entorns de vulnerabilitat i exclusió, caracteritzats, a més, per la generació de conflictes, incomprensió i violència.

Afegeix un comentari nou