Katuma.org, fer més fàcil el consum de proximitat

F Pere Tarrés
 Font: Katuma
Katuma neix a finals del 2012 després de 2 anys involucrant a productores, distribuïdores i grups de consum
 Font: Katuma
La campanya vol difondre la plataforma arreu del territor
 Font: Katuma
Les persones impulsores pretenen facilitar els processos comuns de compravenda de productes de proximitat
 Font: Katuma
S'oferiran ferint formacions a grups de consum i productores que vulguin fer-la servir

Katuma.org, fer més fàcil el consum de proximitat

F Pere Tarrés

Resum: 

Gràcies a un mapa es possibilita l'accés a un mercat alternatiu format per productores locals.

Amb només 3 clics, les persones usuàries poden trobar el grup de consum més proper, adherir-se i fer les seves comandes online. Això és el que permet Katuma.org, una plataforma que neix per facilitar els processos comuns de compravenda de productes de proximitat, entre grups de consum i productores. Potencia el consum d'aliments i escurça els circuits de distribució, participant així d'un model més sostenible amb beneficis socioeconòmics per a la comunitat.

La plataforma promou el contacte i l’adhesió de qualsevol persona amb grups de consum existents arreu del territori. Ho fa gràcies a un mapa que, a través de la localització geogràfica, possibilita l'accés de les persones interessades a un mercat alternatiu format per productores locals. D’aquesta manera, Katuma.org aspira a consolidar-se com una alternativa de consum real, totalment autogestionada per les persones organitzades en una cooperativa de serveis.

Amb la campanya posada en marxa a Goteo, Katuma pretén enllestir la plataforma i difondre-la arreu del territori català oferint formacions als grups de consum i productores que vulguin fer-la servir. Alguns dels reptes que es plantegen les persones impulsores són la recuperació de la sobirania alimentària, la consolidació dels circuits curts de comercialització i l’agilització dels processos de compra a través d'Internet, creant noves solucions a problemes existents.

Creixent en experiència

Katuma neix a finals del 2012 després de 2 anys involucrant en el disseny de la plataforma a productores, distribuïdores i grups de consum de Barcelona i Catalunya. L’any 2016 va participar al programa ‘La Comunificadora’ de Barcelona Activa. Durant el 2017 s’hi han involucrat diversos agents productors i grups de consum i s'està teixint sinergies a nivell local amb d’altres projectes i cooperatives. Mentrestant, consolida la relació directa amb productores i grups d’arreu del país.

Afegeix un comentari nou