Participa del recompte de persones sense llar

F Pere Tarrés
Participa del recompte de persones sense sostre al carrer Font: XAPSLL
Les inscripcions s'obren el 18 d'abril
Participa del recompte de persones sense sostre al carrer Font: Flickr
Arrels Fundació va organitzar el recompte l'any 2015
Participa del recompte de persones sense sostre al carrer Font: Pixabay
El recompte tindrà lloc la matinada del 17 al 18 de maig

Participa del recompte de persones sense llar

F Pere Tarrés

Resum: 

A Barcelona, tindrà lloc la nit del 17 al 18 de maig i les inscripcions es van obrir el passat 18 d’abril.

Un any més, es posa en marxa la iniciativa del recompte de persones sense sostre al carrer. A la ciutat de Barcelona, tindrà lloc la nit del 17 al 18 de maig i les inscripcions per a participar-hi s’obriran el proper 18 d’abril. Els recomptes d’una nit tenen el doble objectiu de comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i de detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tota la ciutat.

Per a formar part del recompte s’ha de ser major d’edat i no és necessari gaudir d’experiència prèvia. Des de la Xarxa de Persones Sense Llar (XAPSLL), entitat organitzadora de l’acció, es recomana portar smartphome amb la bateria carregada per a poder fer servir l’aplicació mòbil que s’utilitza per a dur a terme el recompte. A més, també s’aconsella tenir previst un mitjà de transport per tornar a casa, degut a què l’activitat acabarà en plena matinada.

La XAPSLL és el tercer any que organitza aquesta acció, després de les edicions del 2008 i el 2011. En total, a la ciutat comtal s’han realitzat tres recomptes de persones dormint al carrer, l’últim a càrrec d’Arrels Fundació el maig de 2015. Aquestes accions han permès sistematitzar dades de la situació de les persones sense llar a la capital catalana, fent possible la publicació dels següents informes:

Des de l’any 2016, la XAPSLL, pionera en la recollida d’informació quantitativa i qualitativa, ha consolidat una metodologia pròpia consistent en realitzar recomptes anuals de les persones que pernocten a la via pública i la recollida de dades de persones que aquella mateixa nit pernocten en equipaments residencials de la XAPSLL. A aquest treball, s’hi afegeixen les dades de què disposen en les organitzacions i en els equips de carrer de la ciutat extretes de la seva tasca diària.

El compromís institucional

Barcelona va fer seva la crida del Parlament Europeu en la seva declaració on s’instava a posar fi amb el sensellarisme al 2015 amb un compromís en l’àmbit de la UE per a resoldre el problema de les persones sense llar instal·lades a la via pública. A més, la ciutat també fa seva la resolució de maig del 2015 del Parlament de Catalunya, ratificada en el darrer ple sobre emergències socials, on s’insta a què es realitzin recomptes a tot el territori català de forma bianual.

Comentaris

Estic interessada en realitzar aquesta tasca i tinc disponibilitat horària.

M'agradaria participar en el recompte de persones sense llar d'aquest any 2017

Afegeix un comentari nou