Propostes de voluntariat amb Gent Gran

Propostes de voluntariat amb Gent Gran

Resum: 

T'has plantejat alguna vegada realitzar tasques de suport i acompanyament en l'àmbit de la gent gran? Us proposem algunes idees per endinsar-se en aquest tipus de voluntariat.

Quan parlem de voluntariat en l'àmbit de la gent gran, podem diferenciar-ho en dos blocs: aquell que fa referència a l'envelliment actiu i el que tracte amb persones dependents. A continuació us informem d'algunes propostes de voluntariat.

1. Projecte d'acompanyament de la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec​

Aquest projecte necessita d’un grup de voluntaris per fer visites i acompanyament, organitzar tallers i activitats i per donar suport a altres funcions com captació de fons, difusió, etc.

Per formar part de l'equip de voluntaris podeu accedir al següent web.

2. Crides de voluntariat d'Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran publica periòdicament propostes de voluntariat repartides per tot el territori català. Amics de la Gent Gran treballa sobretot, amb persones que pateixen problemes de solitud.

Per consultar i obtenir més informació

3. Avismón Catalunya

Que et semblaria trencar la solitud d’un avi/àvia amb la teva companyia? Avismón Catalunya et dóna l'oportunitat.

Més informació

4. Fatec, voluntariat de la gent gran per a la gent gran

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya dóna l'oportunitat a aquells avis i àvies jubilats que ho vulguin, a fer voluntariat dins l'entitat. Des d'acompanyament i suport a altres ancians, a temes de comunicació, tresoreria, etc..

Més informació

5. Acció Gent Gran

Acció Gent Gran proposa actuar per alleugerir les mancances de tots els que han ajudat a construir el nostre món.

Més informació i formulari

6. Fundació Dependents

Actualment, la Fundació4 programes de voluntariat adreçats al suport de gent gran: cop de calor, passejades per a gent gran, jocs de taula i aniversaris i lectura.


Si teniu interès en participar en aquests projectes o us agradaria ser voluntaris però encara no us heu decidit, podeu trucar al 93.375.16.93, dillluns a divendres de 8 a 15 hores o enviar un mail a rmoral@dependents.cat.

7. Altres opcions de voluntariat

També podeu trobar propostes de voluntariat amb gent gran en algunes residències, hospitals i centres de dia. En aquests casos es treballa sobretot amb persones dependents.

Comentaris

Molt bona iniciativa.

Visc a Lleida i m'agradaria oferir-me com a voluntària.

Aquesta iniciativa només és per Barcelona?

Benvolguda Cari,

T'aconsellem que contactis amb la seu de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida a través del correu lleida@voluntaris.cat o del 973.106.834

Servei d'Assessorament en Projectes

Afegeix un comentari nou