VÈRTEX, l’esplai multiplica!

F Pere Tarrés
 Font: MCECC
La gran trobada tindrà lloc el 14 i 15 d'abril a Vilafranca del Penedès
 Font: MCECC
Es preveu la participació de 5.000 persones provinents d'esplais d'arreu del territori
 Font: Fundació Pere Tarrés
És la primera vegada que el MCECC reunirà monitors/es, adolescents, joves i infants
 Font: MCECC
Es dóna la possibilitat de formari part, també, a exmonitors/es, pares i mares, i familiars.

VÈRTEX, l’esplai multiplica!

F Pere Tarrés

Resum: 

La gran trobada del MCECC reunirà 4.000 persones, amb infants, joves, i monitors/es de centres d’esplai.

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) es troba davant d’un dels seus majors reptes de la seva història. 5 anys després de consolidar-se en la seva dimensió catalana, la primera gran trobada general serà un fet els dies 14 i 15 d’abril a Vilafranca del Penedès. L’esdeveniment preveu reunir més de 4000 persones, amb infants, adolescents, joves, i monitors i monitores provinents de centres d’esplai d’arreu del territori català.

Sota l’eslògan ‘L’Esplai Multiplica!’, VÈRTEX vol esdevenir un punt de trobada per a totes aquelles persones que comparteixen una mateixa manera d’entendre l’educació en el lleure a l’esplai. Així doncs, la capital de l’Alt Penedès es transformarà, durant un cap de setmana, en un gran espai de reflexió per compartir experiències, transmetre valors i posar de manifest com l’esplai és una autèntica eina de transformació social.

La trobada, a més, servirà per commemorar una altra efemèride. I és que el curs 2017-2018 és un any excepcional per a l’actual MCECC, ja que celebra 60 anys de l’inici de les activitats d’educació en el lleure de l’actual Moviment. D’aquesta manera, es vol que aquest esdeveniment sigui transversal, donant l’oportunitat de formar-ne part com a persones voluntàries a exmonitors/es, pares i mares, i familiars de tothom qui ha format part del MCECC.

Inscripcions

Diversos espais de trobada

Cada any, des del MCECC s’organitza la TrocaJove, una trobada destinada a adolescents i joves dels centres d'esplai que formen part del Moviment i una Trobada o Jornada de Monitores i Monitors, per als monitors i monitores dels equips que formen els diversos centres que formen part de la federació. Dos col·lectius que, per al Moviment, “són una part molt important dels centres d’esplai i representen el futur de les entitats en concret i de la societat en general”.

Afegeix un comentari nou