4 exposicions refugi per a les tardes de calor

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
L'exposició 'Jugo com una nena' es pot visitar al Palau Robert, a Barcelona, fins al 25 de setembre. Font: Palau Robert
L'exposició 'Jugo com una nena' es pot visitar al Palau Robert, a Barcelona, fins al 25 de setembre. Font: Palau Robert
'Dones diverses' és una exposició fotogràfica que vol visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat física i/o orgànica. Font: ECOM
'Dones diverses' és una exposició fotogràfica que vol visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat física i/o orgànica. Font: ECOM
L'exposició 'El mar de plàstic' mostra les condicions indignes a les costes d'Almeria. Font: Ajuntament d'Olot
L'exposició 'Un mar de plàstic' mostra les condicions indignes de les persones que treballen a les costes d'Almeria. Font: Ajuntament d'Olot

4 exposicions refugi per a les tardes de calor

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Entre les activitats de vacances hi ha l'opció de visitar exposicions que fan pensar sobre les discriminacions cap a les dones amb discapacitat, les dificultats de les dones esportistes i sobre les condicions laborals de les persones migrants.

​En l'oferta d'exposicions que es poden visitar aquest agost n'hi ha amb alt contingut de denúncia social. Poden ser una bona opció per visitar-les en família i trobar un refugi climàtic contra les altes temperatures.

  • 'Dones Diverses'

A través de trenta-sis fotografies, l'exposició 'Dones diverses' mostra alguna de les discriminacions que viuen les dones amb discapacitat física i/o orgànica. L'exposició és itinerant i despres d'haver passat per altres biblioteques es pot visitar fins a mitjans de setembre a la Biblioteca Montserrat Abelló, a Les Corts, a Comtes de Bell-lloc, 192-200, a Barcelona.

Les fotos són obra de Bruna Cooperativa Audiovisual i la mostra és una iniciativa d'ECOM en el marc del projecte 'Dona, alça el vol', que promou l'empoderament de les dones amb discapacitat i, a través de diferents formats, fa evidents les violències que pateixen i promou la reflexió sobre les desigualtats. Les fotografies de 'Dones diverses' recullen discriminacions en els àmbits laboral i social i també en situacions de la vida quotidiana. La visita a la Biblioteca Montserrat Abelló és gratuïta.

  • 'Un mar de plàstic'

El Museu de Garrotxa, carrer Hospici, 8, a Olot, acull l'exposició 'Un mar de plàstic': un retrat dels hivernacles de les costes d'Almeria on malviuen en condicions infrahumanes milers de persones migrants. L'autor de les fotografies és el fotoperiodista Martí Albesa. La mostra, que es pot visitar fins al 15 d'agost a la Sala Oberta 2 i és gratuïta, aplega imatges de les condicions laborals indignes dels treballadors i treballadores i també de persones rescatades a les costes d'Almeria.

Albesa, nascut a Olot el 1988, és membre de l'Agència Talaia, i s'ha especialitzat en informacions sobre migracions i, sobretot, en documentar les injustícies en aquest àmbit.

  • 'Jugo com una nena'

Trencar estereotips de gènere en l'àmbit esportiu. Aquest és l'objectiu de 'Jugo com una nena', l'exposició que es pot visitar fins al 25 de setembre al Palau Robert, al Passeig de Gràcia, 107, a Barcelona.

La vida esportiva d'Alèxia Putellas, futbolista; Aina Florenza, jugadora d'hoquei patins, i la de Laia Sanz, pilot, serveixen per evidenciar que les dones poden tenir èxit en l'esport, que superen obstacles i que triomfen. 'Jugo com una nena' recull tant el testimoni de les esportistes com dades que evidencien la invisibilitat de les dones esportistes, les dificultats que tenen per tenir ressò als mitjans de comunicació o circumstàncies viscudes com ara els insults pel fet de ser dones. És una exposició organitzada per la Generalitat de Catalunya i l'accés és gratuït.

  • 'DesCORda't'

'DesCORda't' és una exposició fotogràfica iniciativa de la Fundació CorAvant i que té com a protagonistes les cicatrius que queden a la pell de les persones que han estat operades. Aquest estiu es pot visitar, fins al 30 d'agost, al Centre Sociocultural l'Estudi, a Ordino (carrer Antoni Fiter i Rossell, 8), a Andorra. L'entrada és gratuïta.

L'any 2018, Raquel Llorens va ser operada a cor obert i va haver de superar moltes barreres socials, mèdiques i emocionals. Va voler fotografiar el seu procés i el de vint-i-nou persones més. Totes mostren la seva cicatriu. L'Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC-CorAvant) fa gairebé trenta anys que ofereix resposta a les necessitats socials de les persones que viuen amb una cardiopatia congènita o adquirida durant la infància o joventut, a les seves famílies i a les professionals.

Afegeix un comentari nou