Aquest Nadal crida amb nosaltres: Ningú dormint al carrer!

Autor/a: 
Arrels Fundació
 Font:
Font:

Aquest Nadal crida amb nosaltres: Ningú dormint al carrer!

Autor/a: 
Arrels Fundació

Resum: 

L’any s’acaba i el propòsit que ningú visqui al carrer no s’ha acomplert. A Arrels, però, no donem cap desig per perdut i pensem que, en el context de crisi actual, encara és més important reclamar ‘ningú dormint al carrer’.

“Mai m’hagués imaginat que viuria al carrer. Mai. Això és un malson.” Aquesta és una de les frases que més sentim a Arrels. De petit, ningú s’imagina vivint al carrer però la realitat és que a Barcelona hi ha gairebé 3.000 persones sense llar, un 32% més que fa quatre anys. En l’últim any, Arrels ha atès 1.250 persones sense llar, 450 directament al carrer.

Aquest Nadal, Arrels engega la campanya Ningú dormint al carrer per recordar a les formacions polítiques que, després de les eleccions al Parlament, cal seguir treballant perquè tothom tingui un lloc digne on viure, i convidar la ciutadania a sumar-s’hi i cridar #ningudormintalcarrer.

En l’actualitat, el 30% de la població catalana viu en pobresa i prop del 15% de la gent que treballa està en situació d’exclusió. Segons la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, cada cop hi ha més famílies sense llar i persones immigrades sense regularitzar i sense sostre. “Les persones sense llar són la punta de l’iceberg d’aquesta situació de crisi que vivim i, si no fos per la xarxa familiar i els recursos existents, moltes persones quedarien al carrer”, afirma el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, que afegeix: “Ara és el moment de cridar: ningú dormint al carrer!”.

Maneres de dir #ningudormintalcarrer

La campanya #ningudormintalcarrer vol estar present al carrer i a les xarxes socials i convida a participar de diferents maneres:

  • Incloent a la foto de perfil de Facebook la imatge #ningudormintalcarrer. Ho pots fer clicant aquí!
  • Dient #ningudormintalcarrer a través d’Instagram, amb una imatge que posi sostre i expliqui què significa tenir una llar
  • Twittejant amb l’etiqueta #ningudormintalcarrer
  • Aconseguint un dels cors de cartró amb el lema ‘Ningú dormint al carrer’ que repartirem entre el 17 i el 23 de desembre pels carrers de Barcelona (en breu informarem dels llocs!)
  • Fent-se soci d’Arrels i col•laborant perquè més persones tinguin un sostre.

Més allotjament i polítiques justes

En els propers anys, Arrels preveu aprofundir en l'atenció a les persones sense llar, promovent que les persones puguin ser cada vegada més autònomes, i incidint en l’àmbit de l’allotjament creant noves places i aconseguint que les persones sense llar siguin titulars de casa seva. De moment, durant les properes setmanes, vàries persones vinculades a l’entitat podran accedir a onze nous pisos.

La campanya #ningudormintalcarrer vol enfortir aquesta prioritat per a l’allotjament, reivindicant el dret a l’habitatge digne i recaptant fons per fer-ho possible.

En aquest context, Arrels recorda a les formacions polítiques catalanes la necessitat de:

  • Promoure polítiques d’habitatge justes per evitar que més persones acabin al carrer, facilitant l’accés a l’habitatge de lloguer a les persones més vulnerables, amb ajudes directes a la persona i promovent l’accés a un habitatge protegit.
  • Suprimir les càrregues en termes de salut que castiguen les persones més vulnerables.
  • Establir una renda bàsica de suficiència perquè les persones en pobresa i amb edat avançada i problemes de salut visquin dignament, ja que mai seran econòmicament independents.
  • Permetre que les persones immigrades en situació irregular, moltes de les quals viuen al carrer, puguin accedir als serveis públics, com qualsevol ciutadà.
  • Aprovar des del Parlament de Catalunya el compromís europeu pel qual l’any 2015 ningú dormirà al carrer i instar el Govern espanyol a ratificar la Carta Social Europea que, en matèria d’habitatge, parla de contractes i preus no abusius, promoció de l’habitatge social, prevenció i reducció del sensellarisme.

Afegeix un comentari nou