Com fer voluntariat universitari a Catalunya amb reconeixement de crèdits ECTS?
Comparteix
Descobreix com pots tenir un impacte positiu sobre la teva comunitat i avançar a la vegada la teva carrera universitària
El voluntariat ofereix una sèrie de beneficis tant en l'àmbit personal com professional, i algunes universitats fins i tot ofereixen la possibilitat de reconèixer els crèdits ECTS obtinguts per al teu pla d’estudis.
Això significa que pots combinar la teva formació acadèmica amb una experiència pràctica i socialment rellevant. A més, les empreses valoren el compromís social i l'experiència en voluntariat. Per tant, tenir activitats de voluntariat al currículum pot ser un plus a l'hora de buscar ocupació.
Tria el projecte que més s'adapti als teus interessos i disponibilitat horària i posa’t en contacte amb el seu equip de coordinació, o consulta-ho primer amb el servei de voluntariat de la teva universitat:
Plataformes de voluntariat de les universitats catalanes
- Universitat de Barcelona (UB): portal Voluntariat UB de la Fundació Solidaritat. No ofereix reconeixement de crèdits ECTS.
- Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): portal de voluntariat a la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
- Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): portal Voluntariat UPC del Gabinet d'Innovació i Comunitat (GIC). Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
- Universitat Pompeu Fabra (UPF): plataforma de voluntariat de la UPF Solidària. Permet el reconeixement de crèdits mitjançant el Programa d'activitats de compromís social (PACS).
- Universitat Ramon Llull (URL): portal “Cooperació i voluntariat”. Consultar el reconeixement de crèdits ECTS directament amb la facultat corresponent.
- Universitat de Lleida (UdL): programa de voluntariat ‘Lligams’. Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
- Universitat de Girona (UdG): plataforma ‘Voluntariat UdG’ de la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional (UCSOP). Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
- Universitat Rovira i Virgili (URV): plataforma de voluntariat de la URV Solidària. Permet el reconeixement de crèdits d’acord amb el Pla de Voluntariat i Mentoria Social. També es poden obtenir crèdits ECTS integrant-hi el servei a la comunitat amb el Programa d'Aprenentatge Servei de la URV.
- Universitat Oberta de Catalunya (UOC): programa de voluntariat social de la UOC. Permet el reconeixement de crèdits d’acord amb la normativa acadèmica de la UOC.
- Universitat de Vic / Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): oficina de Voluntariat de la UVic-UCC. Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
- Universitat Internacional de Catalunya (UIC): portal ‘Solidaritat’ de la UIC. Permet el reconeixement de crèdits mitjançant aquest procediment.
Projectes de voluntariat adreçats a l’alumnat universitari
Aquests dos projectes de mentoria social són dirigits específicament als joves estudiants i permeten l'obtenció de crèdits ECTS en algunes universitats. Consulta els requisits amb l'oficina de voluntariat de la teva universitat.
- Projecte Rossinyol: web. Aquesta iniciativa posa en contacte infants en situació d’exclusió social amb joves voluntaris arreu de Catalunya per fer trobades setmanals de suport i lleure que ajudin a la integració dels menors en els seus cercles socials. Les inscripcions pel curs 2024-2025 estan actualment obertes.
- AFEV Catalunya: web. Aquesta entitat realitza diferents projectes de mentoria i acompanyament per joves en risc d’exclusió social o educativa. El projecte enTàndem es dedica a l’acompanyament dels infants i adolescents a tota la província de Barcelona. El projecte Prometeus es dirigeix a l'alumnat de secundària de Barcelona per acompanyar-lo cap a l’educació superior. El projecte UniMentor és dedicat als estudiants en situació de vulnerabilitat a la universitat.
Anima't a participar! El voluntariat és una oportunitat única per a créixer com a persona, ajudar als altres i construir una societat més justa i solidària.
Afegeix un nou comentari