Comença la campanya del Balanç Social de la XES

Colectic
Autor/a: 
Colectic
El Balanç Social és una eina que serveix per veure la situació de l'entitat. Imatge de Xarxa Economia Solidària. Llicència d'ús  Font: Xarxa Economia Solidària. Llicència d'ús
El Balanç Social és una eina que serveix per veure la situació de l'entitat. Imatge de Xarxa Economia Solidària. Llicència d'ús
El Balanç Social també serveix per identificar si l'entitat pot formar part de la Xarxa Economia Solidària de Catalunya. Imatge de la Xarxa d'Economia Solidària. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Xarxa d'Economia Solidària. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
El Balanç Social també serveix per identificar si l'entitat pot formar part de la Xarxa Economia Solidària de Catalunya. Imatge de la Xarxa d'Economia Solidària. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0

Comença la campanya del Balanç Social de la XES

Autor/a: 
Colectic
Colectic

Resum: 

L’edició d’enguany del Balanç Social ve marcada per la crisi de la COVID 19. Mitjançant dues fases es podrà completar tot el Balanç Social.

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) va iniciar, el passat 27 d’abril, la campanya ‘Som la Sortida: Ensenya el Cor’. Aquesta campanya consisteix en una crida per les entitats del sector social, a realitzar el Balanç Social, l’eina que recull la informació de l’estat del sector social de Catalunya.

En el balanç social hi participen les entitats del tercer sector. Enguany, la recollida d’informació es realitzarà en dues fases:

  • Fase 1: a partir del 27 d’abril.
  • Fase 2: a partir de l’1 de juliol.

La primera fase consisteix en unes preguntes referents a l’exercici del 2019. En aquesta fase existeixen dos modalitats. La modalitat bàsica, són el mínim de preguntes que es consideren necessàries per formar part del Mercat Social de l’Economia Social i Solidària. La segona modalitat, la completa, són preguntes que ajuden a obtenir una visió molt més completa de l’organització, com per exemple: el benestar laboral de les persones treballadores o la qualitat associativa, professional i voluntària.

La segona fase consisteix en preguntes referents al context de crisi derivat de la COVID19. Les preguntes estaran dividides en dos blocs. El bloc 1 són preguntes referents a l’impacte de curt termini que han sofert les organitzacions i les pràctiques durant l’estat d’alarma que van practicar les entitats. I el bloc 2 farà referència a les dades econòmiques i organitzatives consolidades a 30 de juny del 2020.

El Balanç Social és un qüestionari que podeu completar en línia. Els indicadors del balanç social mesuren aspectes de democràcia, igualtat, medi ambient, compromís social i qualitat laboral de les organitzacions. El Balanç Social serveix per demostrar que l’entitat pot ser organitzadora sòcia de la Xarxa d’Economia Solidària i tenir expositor a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

Afegeix un comentari nou