Creu Roja llança la campanya 'Inqüestionables'

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
La Creu Roja alerta de la feminització de la pobresa Font: Creu Roja
La Creu Roja alerta de la feminització de la pobresa Font: Creu Roja

Creu Roja llança la campanya 'Inqüestionables'

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Les dones representen prop del 65% de les persones ateses en programes de pobresa de la Creu Roja a Catalunya.

El paper de totes les dones, siguin o no celebritats, és inqüestionable. Creu Roja Joventut llança la campanya ‘Inqüestionables: no ens en falten les ganes, ens sobren els perquès’ per avançar en la igualtat de gènere i visibilitzar les dones. Sota el hashtag #inquestionables, les xarxes socials de l'entitat reconeixen el paper de la dona al llarg de la història de Creu Roja i actualment.

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides número 5 busca aconseguir la igualtat i l’apoderament de totes les dones i nenes. En el marc del 8 de Març, l'entitat internacional impulsa una acció sensibilitzadora i de reconeixement cap a les dones.

I és que durant el 2019, l’organització ha atès 31.843 persones en programes de pobresa a Catalunya, de les quals 20.426, és a dir, el 64%, han estat dones que han rebut suport per cobrir necessitats bàsiques d'alimentació, higiene, material escolar o subministraments d'aigua, llum i gas.

De les 16.647 persones voluntàries que la Creu Roja té a Catalunya, 9.842 són dones (59% del total) mentre que de les 222.692 persones sòcies, elles representen també el 60%. Pel que fa al personal tècnic, de les 1.468 persones contractades per l’entitat, 1.060 són dones, xifra que representa el 72%.

Creu Roja Joventut, paral·lelament, promou la sensibilització i prevenció de la violència de gènere entre infants i joves a través d'iniciatives com el projecte de Prevenció de conductes violentes en centres educatius, a través del qual va realitzar el 2019 més de 40 tallers en què van participar prop de 1.500 nens, nenes i joves de tot Catalunya.

Afegeix un comentari nou