Disseny contra la pobresa. Fem-ho entre tots.

Autor/a: 
Arrels Fundació/FCVS
 Font:
Font:

Disseny contra la pobresa. Fem-ho entre tots.

Autor/a: 
Arrels Fundació/FCVS

Resum: 

Llegir una història de superació, veure en una exposició un objecte important de quan vivies al carrer, sentir que escolten la teva veu... són maneres de dignificar les experiències de les persones sense llar. Totes elles es troben a l’exposició Disseny contra la Pobresa, organitzada pel Ministeri de Cultura a Madrid amb la col·laboració d’Arrels i altres entitats.

L’exposició, que es pot visitar al Museu d’Arts Decoratives de Madrid fins al 17 de març, recull tota la feina feta durant mesos en un projecte que ha reunit la visió d’entitats socials, estudis de disseny, organismes públics i persones sense llar.

La iniciativa va començar amb una convocatòria d’idees on s’animava a aportar dissenys innovadors per dignificar els habitatges d’acollida temporal per a persones sense llar o facilitar la seva vida al carrer. Un dels projectes premiats va ser la peça per construir mobles del Curro Claret. Els tamborets construïts amb la peça dissenyada es van fer al taller de fusteria del taller prelaboral d’Arrels i es poden veure a l’exposició.

En José, en Mohamed, l’Aurelio i el Rafa que van fer el tamborets van tenir ocasió de veure’ls exposats en el viatge a Madrid que van fer convidats pel Ministeri de Cultura. En Martín, el Juan Carlos i la Fina van poder llegir el seu testimoni i en Miquel va veure l’oli que va pintar expresament per aquesta ocasió.

Aquesta és la idea de la mostra, explicar amb tota dignitat vides al carrer, experiències i il·lusions personals, històries de superació i moltes coses més... deixant parlar els propis protagonistes que, al mateix temps, veient i llegint altres històries de superació, s’adonen que tot pot canviar a millor.

Si vols saber més sobre l’exposició Disseny contra la Pobresa ves a:
http://ideascontralaexclusionsocial.com/quienes-somos/

Deixa les teves idees per lluitar contra l’exclusió social al web d’Enlázate contra la pobreza: http://www.enlazatecontralapobreza.com/blog/enlazados


Afegeix un comentari nou