Donem el millor de nosaltres

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Donem el millor de nosaltres

Resum: 

Donem el millor de nosaltres és el lema de la campanya amb què la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vol sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de pobresa en què viuen actualment 1,5 milions de catalans.

Donem el millor de nosaltres

En el marc de l’Any Europeu contra la Pobresa i l’Exclusió Social i del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, la Taula d’Entitats posa en marxa la campanya Donem el millor de nosaltres amb l’objectiu d’informar la ciutadania sobre l’estat de la pobresa a Catalunya i el treball de les entitats socials per fer-hi front.

Què pots fer tu?

Alhora, la campanya es proposa promoure la implicació dels ciutadans i ciutadanes mitjançant la seva participació a les activitats de les entitats socials i incorporant al seu dia a dia actituds responsables com ara col·laborar per a la integració dels nouvinguts o, en el cas de les empreses, contractar persones en risc d’exclusió social.

Aquestes i altres propostes queden recollides al web Donem el millor de nosaltres, que inclou un decàleg d’actuacions que tots nosaltres podem incorporar de cara a assolir una societat més justa. A més, el web de la campanya ens anima a enviar les nostres pròpies propostes i idees per fer front a la pobresa.

El compromís de les entitats

La Taula d’Entitats presenta, també en forma de decàleg, els deu compromisos que les entitats assumeixen en la lluita contra la pobresa. Aquests compromisos formen part del Compromís 17 d’octubre de les entitats socials catalanes que es pot descarregar del mateix web.

El Compromís serà signat el dia 17 d’octubre per les 29 federacions membres de la Taula d’Entitats en un acte al Teatre Nord de Ciutat Meridiana, al qual assistirà el president de la Generalitat, José Montilla.

El compromís de les institucions, agents socials i ciutadans

Les entitats denuncien la gravetat de la situació actual, en què un de cada cinc catalans és pobre, i adverteixen que la crisi no pot servir d'excusa per perpetuar la pobresa.

En aquest sentit, el document parteix del convenciment que la pobresa no només ha de ser eradicada sinó que pot ser-ho. Per això, demanen el compromís d’institucions i ciutadania amb una sèrie de fites com a ara la instauració d’un sistema més ambiciós de protecció social i de rendes mínimes d’inclusió, un augment de les actituds i els gestos de solidaritat especialment cap als nouvinguts o l’equiparació de la inversió social a Catalunya, actualment del 17,8% del PIB, amb la de la resta de la Unió Europea, on és del 26,2%.

Inscripcions

Les inscripcions a l'acte de signatura del manifest de les entitats socials contra la pobresa del 17 d'octubre es poden fer des del formulari que posa al nostre abast la Taula d’Entitats. Per a més informació sobre l'acte, podeu consultar l'agenda de Xarxanet.

Mentrestant, podem veure l'espot de la campanya, que emetran les cadenes públiques catalanes.

Afegeix un comentari nou