El Departament de Treball impulsa una iniciativa per incorporar persones amb autisme en empreses digitals

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Canva
Rols com desenvolupadors i desenvolupadores, analistes i dissenyadors i dissenyadores UX són algunes de les posicions digitals més adequades pels perfils neurodivergents. Font: Canva.
 Font: Canva
El projecte compta amb un ajut econòmic de 40.000 euros. Font: Canva.

El Departament de Treball impulsa una iniciativa per incorporar persones amb autisme en empreses digitals

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

El projecte liderat pel Clúster Digital de Catalunya ha identificat les deu posicions i els rols més adients per tal d’incorporar persones amb autisme o Asperger en empreses digitals.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha impulsat el projecte ‘Creació de talent digital dins de la neurodiversitat’ per combatre l’atur de les persones amb autisme o Asperger. Aquesta iniciativa està dirigida pel Clúster Digital de Catalunya amb 40.000 euros de finançament.

El clúster ha analitzat les necessitats de diferents empreses digitals. A l’estudi s'han identificat les deu posicions més adequades per aquests perfils neurodivergents. Es tracta de rols centrats en l’anàlisi de dades massives (Big Data), la seguretat informàtica, el desenvolupament mòbil i el disseny d’experiència d’usuari (UX).

Capacitats per sobre de la mitjana

Segons Joan Puaté, director del Clúster Digital de Catalunya, “les persones amb autisme o altres neurodivergències tenen una sèrie de capacitats molt específiques, sovint per damunt de la mitjana, però alhora tenen dificultats per relacionar-se a causa de les convencions socials establertes”. Per potenciar la inserció laboral, s’han dissenyat quatre itineraris formatius per integrar aquests perfils amb autisme o Asperger.

Amb aquest projecte, assegura Puaté, es pretén “reunir les necessitats de les empreses i les d’aquests perfils per tal d’oferir-los un entorn on puguin explotar les seves capacitats. L’origen del Clúster Digital és fer més competitives les empreses del sector, per la qual cosa, la generació, captació i retenció de talent és un aspecte vital”. Trobar aquest talent en persones neurodivergents permet “incidir en la competitivitat de les empreses i, alhora, generar un impacte social positiu”.

Afegeix un comentari nou