Crida urgent del Gran Recapte per aconseguir 6.000 persones voluntàries

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El voluntariat és bàsic per aconseguir tornar a omplir de menjar els magatzems dels Bancs d'Aliments. Font: Banc dels Aliments Barcelona
El voluntariat és bàsic per aconseguir tornar a omplir de menjar els magatzems dels Bancs d'Aliments. Font: Banc dels Aliments Barcelona
El Gran Recapte tornarà a tenir voluntariat als establiments per animar les donacions el divendres 19 i dissabte 20 de novembre. Font: Banc dels Aliments Barcelona
El Gran Recapte tornarà a tenir voluntariat als establiments per animar les donacions monetàries el 19 i 20 de novembre. Font: Banc dels Aliments Barcelona
Un moment de la presentació de la 13a edició del Gran Recapte, la recollida se celebrarà del 19 al 27 de novembre. Font: Banc dels Aliments Barcelona
Un moment de la presentació de la 13a edició del Gran Recapte, la recollida se celebrarà del 19 al 27 de novembre. Font: Banc dels Aliments Barcelona

Crida urgent del Gran Recapte per aconseguir 6.000 persones voluntàries

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La iniciativa dels bancs dels aliments per recollir menjar només té 4.000 dels 10.000 voluntaris i voluntàries que necessita per als dies 19 i 20 de novembre.

Tots els motors organitzatius del Gran Recapte estan en marxa i es fa una crida a les persones voluntàries perquè s'animin a apuntar-s'hi. De moment, ja hi ha 4.000 persones inscrites, però encara en falten 6.000 per cobrir els torns que s'organitzaran als supermercats els dies 19 i 20 de novembre. El voluntariat haurà d'informar a qui entri a comprar sobre com col·laborar amb la campanya, ja sigui fent un donatiu econòmic a la caixa de l'establiment o a través del web des de casa.

Tot i que serà una campanya sobretot virtual, el Gran Recapte tornarà a tenir voluntariat als establiments per animar les donacions monetàries el divendres 19 i dissabte 20 de novembre. A més, per primer cop s'hi podrà sumar el petit comerç a través d'una nova App. Fan una crida per mobilitzar uns 10.000 voluntaris i voluntàries per aquesta 13a edició. El registre és molt senzill a www.granrecapte.com. Estaran a l’entrada de la botiga amb una armilla d’un sol ús i mascareta. Faran torns de quatre hores cobrint les botigues més significatives.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, recorda que el Gran Recapte és “imprescindible per poder donar resposta a l’elevada demanda d’aliments” i anima a la participació ja sigui fent-hi voluntariat o bé una donació. La campanya de recollida d’aliments, que serà bàsicament virtual, es farà entre el 19 i el 27 de novembre i tindrà l’eslògan ‘Col·laborar és estimar’.

Pel que fa a novetats, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, destaca la incorporació del petit comerç entre els establiments per fer donacions. Aquesta incorporació serà possible gràcies a una App que amb només tres clicks permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri. Aquestes entitats, segons el saldo disponible a cada establiment, podran adquirir els productes d’alimentació que més necessitin. Brutau i Fatjó-Vilas destaquen que el nombre de famílies que s’adrecen a entitats socials perquè no aconsegueixen cobrir les necessitats d’alimentació bàsiques no deixa d’augmentar.

“Una situació d’emergència”

Des de l’arribada de la Covid-19, el nombre de persones ateses pels Bancs dels Aliments a Catalunya, per intentar que tinguin una alimentació suficient i saludable, s’ha incrementat un 35%. És el que moltes entitats anomenen una situació d’emergència. Així, els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts des de principis d’any 23.284.665 quilos a 267 mil persones de mitjana mensual.

Paral·lelament a les donacions en linia a través de granrecapteonline.com o de la web de la mateixa cadena de distribució si ofereix el servei de compra online, la campanya tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts col·laboradors i amb aquests diners es compraran aliments. L’any passat, ja en pandèmia, es van aconseguir més de set milions d’euros que van permetre aprovisionar més de cinc milions de quilos d’aliments, sobretot oli, llet, pasta, arròs, ous, peix o pollastre.

Per segon any consecutiu, i a causa de la situació sanitària, es farà una recollida virtual d’aliments: les donacions monetàries fetes al web del Gran Recapte, a les línies de caixa dels supermercats, a mercats i als petits comerços es destinaran a la compra i distribució d’aliments.

Així, el Gran Recapte proposa aquest any diferents formes de participació:

  • Fer un voluntariat el 19 o 20 de novembre.
  • Fer una donació a través del web granrecapteonline.com entre l’11 de novembre i l’11 de desembre.
  • Fer una donació monetària a les caixes dels supermercats a través d’un codi entre el 19 i el 27 de novembre.
  • Fer una donació al comerç de barri, botigues i mercats, a través d’una App. Aquests diners es convertiran en menjar per a una entitat del barri.
  • BIZUM 33596.
  • Fer una donació en una compra en línia en les cadenes d’alimentació col·laboradores.

Afegeix un comentari nou