El programa de salut mental Actua presenta la innovadora aplicació Apptu@

Grup ATRA
Autor/a: 
Grup ATRA
 Font: Grup ATRA
L'app inclusiva, intuïtiva i propera del programa de salut mental Actua

El programa de salut mental Actua presenta la innovadora aplicació Apptu@

Autor/a: 
Grup ATRA
Grup ATRA

Resum: 

Apptu@ és una app per a mòbil, íntegrament dissenyada per l’equip dels programes de salut mental 'Actua, Actua Dona i Actua Jove', que pretén mantenir un contacte més pròxim, continu i estret entre persones usuàries, professionals i voluntariat.

Els programes de salut mental 'Actua, Actua Jove' i 'Actua Dona' han desenvolupat Apptu@, una aplicació per a mòbil innovadora, interactiva i propera que permet mantenir un contacte més continu, pròxim i estret entre persones usuàries, professionals i voluntariat dels diferents programes. Aquesta aplicació és a la vegada una eina de sensibilització social que pretén millorar el coneixement sobre el col·lectiu de salut mental i oferir informació d’interès per a tota la ciutadania.

L’'Actua, l’Actua Jove' i l’'Actua Dona' són programes comunitaris, integradors i d’atenció centrada en la persona que ofereixen suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental i a dones que alhora també han patit o pateixen violència masclista.

L’aplicació Apptu@ potencia la interrelació i el contacte social entre les persones beneficiàries i les persones voluntàries, així com un treball individual de més proximitat. En paraules de Yolanda Guasch, coordinadora dels programes, “Apptu@ vol, en última instància, connectar la persona amb el seu entorn i amb la societat i interactuar-hi en temps real”.

Apptu@ és una app inclusiva, intuïtiva i fàcil d’utilitzar, pensada per interactuar d’una manera activa i propera. Íntegrament dissenyada i desenvolupada per l’equip del programa, compta amb la col·laboració i participació de les persones usuàries i voluntàries, per donar resposta a les seves necessitats, essent pràctica i funcional. Així doncs, entre altres funcions, ofereix:

  • Informació general de l’entitat i dels programes i serveis.
  • Una entrada privatitzada i un perfil personalitzat.
  • Contacte immediat amb els serveis d’emergències (urgències mèdiques, atenció a la violència masclista, bombers, etc.)
  • Propostes d’activitats del territori i de l’entitat.
  • Informació i accions a desenvolupar per aconseguir una societat més sostenible.
  • Formació i participació en voluntariat.

Apptu@ és una app que ajuda a apropar-se en temps complexos que ens obliguen a mantenir la distància física, sempre des de la màxima confidencialitat. L’aplicació compta amb una part pública i una part privada. D’una banda, la part pública té la intenció d’arribar a tota la ciutadania: persones del col·lectiu de salut mental, professionals de la salut i del sector social, persones interessades en el voluntariat, familiars, estudiants, joves, administracions col·laboradores, etc.

L’app els permet conèixer els programes 'Actua' i el Grup ATRA, així com els diferents serveis i recursos que formen l’entitat: potencia el voluntariat inclusiu i el treball en xarxa, apropa l’entorn i la seva actualitat a les persones usuàries i ofereix l’oportunitat de poder formar i acompanyar- en el descobriment de noves eines digitals. Però, fonamentalment, dona visibilitat a les persones dels col·lectius que atenem, trenca estereotips i treballa per pal·liar l’estigma.

D’altra banda, la part privada de l’aplicació permet poder treballar acords i objectius de manera individual amb les persones usuàries del programa, realitzant un seguiment més directe i continu en el temps i fent-les partícips del projecte comú que és l’'Actua'. Apptu@ està disponible a la plataforma Google Play per a mòbils Android i a App Store per a dispositius iPhone.

Afegeix un comentari nou