El projecte 'Zhinka' vol empoderar les dones migrades al món associatiu

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Sandra Pulido
L’objectiu del programa Zhinka és empoderar dones migrades per participar en l’associacionisme. Font: Canva.
L’objectiu del programa 'Zhinka' és empoderar dones migrades per participar en l’associacionisme. Font: Canva.
El projecte Zhinka ajuda en la professionalització de les petites organitzacions informals que ja existeixen. Font: Canva.
El projecte 'Zhinka' ajuda en la professionalització de les petites organitzacions informals que ja existeixen. Font: Canva.

El projecte 'Zhinka' vol empoderar les dones migrades al món associatiu

Autor/a: 
Sandra Pulido
Suport Tercer Sector

Resum: 

El programa ofereix una formació transversal en els diferents vessants que intervenen en la gestió d'una entitat sense ànim de lucre.

Fundesplai posa en marxa el projecte 'Zhinka', adreçat a dones d’origen migrant. L’objectiu d’aquest programa és empoderar aquestes dones i promocionar la seva participació social i política a través de l’associacionisme. Es tracta de dotar-les d'eines perquè puguin ocupar rols de lideratge tant per a endegar nous projectes associatius, com per poder ocupar posicions de responsabilitat en entitats ja constituïdes.

'Zhinka' consta de set trobades a través de les quals les dones participants es formaran en qüestions bàsiques per desenvolupar-se en el món associatiu i, fins i tot, poder constituir noves organitzacions sense ànim de lucre. En aquest sentit, Monse Agudo, tècnica al departament de Suport Tercer Sector de Fundesplai, destaca la utilitat d’aquest programa: “En poc temps tindran un coneixement transversal molt valuós per moure’s entre les entitats no lucratives i això els hi donarà més confiança per participar en la vida social i política”.

El més destacable del projecte és poder fer un recorregut pels diferents àmbits que intervenen en una entitat. Durant les sessions es tractaran les obligacions legals i responsabilitats per a les juntes directives, així com el lideratge i el foment de la participació interna associativa. També es formarà en referència amb la captació de fons i les obligacions econòmiques amb les quals es podrien trobar en el dia a dia de la gestió de l’organització. A més, es tractaran qüestions relatives a la comunicació, les bones pràctiques o la gestió de persones.

És, per tant, una oportunitat per poder fer un primer contacte amb la gestió de les organitzacions no lucratives, així com per poder millorar les opcions d’ocupabilitat dins del tercer sector. Alhora, és una eina molt útil per a la professionalització de petites organitzacions informals que ja existeixen, però que compten amb personal poc especialitzat en l’àmbit.

El programa 'Zhinka' és finançat íntegrament per l’Institut Català de les Dones i s’estructura en set sessions entre l’abril i el maig. Per participar-hi, cal fer la inscripció prèvia a través del formulari.

Afegeix un comentari nou