El recompte d'Arrels Fundació troba 1.384 persones dormint al carrer a Barcelona

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Algunes de les voluntàries en un moment del recompte de persones sense llar que es va fer el 13 de desembre a Barcelona. Font: Arrels Fundació
Algunes de les voluntàries en un moment del recompte de persones sense llar que es va fer el 13 de desembre a Barcelona. Font: Arrels Fundació

El recompte d'Arrels Fundació troba 1.384 persones dormint al carrer a Barcelona

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La xifra és la fotografia d'una sola nit i és la més elevada dels recomptes de persones que dormen al ras fets fins ara.

La nit del 13 de desembre almenys 1.384 persones van dormir al carrer a Barcelona. Van ser les persones dormint al ras que van localitzar el voluntariat mobilitzat per Arrels Fundació per realitzar un recompte.

"Cada vegada detectem més persones dormint al carrer a Barcelona: la tendència dels darrers anys és cap a l'alça", resumeix el director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets. Les dades s'han conegut aquest dimecres i corroboren la sensació que ha augmentat el nombre de persones sense sostre.

Professionals i voluntariat d'entitats que acompanyen les persones sense llar a la ciutat adverteixen que no hi ha un perfil únic, perquè hi ha joves, gent gran, adults sols o en parella, persones que pateixen problemes de salut mental o orgànica i també moltes persones migrants. "Cadascú té una situació diferent. Cal que totes les administracions ens posem d'acord per buscar solucions i adaptar-nos a totes aquestes necessitats", reclama Busquets.

La xifra del 2023, aquestes 1.384 persones, és la més elevada de tots els recomptes. Arrels en va començar a fer l'any 2008. En el que es va fer el juliol del 2022, es van comptabilitzar 1.231 persones vivint al carrer.

És el primer cop que el recompte es fa al desembre i l'entitat adverteix que la xifra és de mínims, perquè segurament moltes persones estaven més amagades pel fred i no es van arribar a comptabilitzar. Es van trobar 114 tendes de campanya i no es podia saber quantes persones hi havia a dins. En aquests casos es va comptar una única persona.

Ciutat Vella i l'Eixample continuen sent els dos districtes de la ciutat on hi ha més persones vivint al carrer i apleguen el 46% de totes les que ho fan als carrers de Barcelona.

A Ciutat Vella es van trobar 339 persones i a l'Eixample, 302, xifres molt similars a les del recompte del 2022 (344 i 297, respectivament). En aquest sentit, Sants-Montjuïc i Sant Martí es mantenen també com a tercer i quart districte on més persones pernocten a la intempèrie. A Sants-Montjuïc, 209 persones, una mica més que l'any passat (183). A Sant Martí, de les 159 persones localitzades el 2022 s'ha passat a 198.

Afegeix un comentari nou