Elisabeth Olive: “Amb la panera solidària volem captar 15.000 € per finançar beques formatives”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Entrem
El grup cooperatiu Entrem celebra la primera edició d’una panera solidària. Font: Entrem.
 Font: Entrem
L’objectiu de la primera edició de la panera solidària és vendre les sis mil butlletes impreses. Font: Entrem.

Elisabeth Olive: “Amb la panera solidària volem captar 15.000 € per finançar beques formatives”

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

La cooperativa Entrem fa més de vint-i-cinc anys que lluita per la inserció laboral de les persones amb risc d’exclusió social.

Elisabeth Olive és la directora de comunicació i relacions amb l’empresa i la comunitat de la cooperativa Entrem, una organització que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió a la Vegueria Penedès.

Com va néixer l’organització?

L’any 1994 es va fundar Nou Verd, la primera cooperativa catalana impulsada íntegrament per persones amb trastorn de salut mental. L’any 1997 va sorgir Nou Set, una entitat d’inserció laboral pel col·lectiu de persones amb risc d’exclusió desenvolupant tasques de lampisteria i construcció que més endavant van derivar en consergeria i neteja.

L’any 2000 es va crear l’associació Entrem-hi que posteriorment es va convertir en el grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem, on es desenvolupen activitats econòmiques i projectes sociolaborals que permeten millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat social, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials i econòmics del territori.

En què es basa la vostra feina?

Som un grup de cooperatives d’iniciativa social sense afany de lucre que tenim per missió la millora de la qualitat de vida de persones amb trastorn de salut mental, discapacitat i vulnerabilitat social a la Vegueria Penedès.

Com és la vostra panera solidària?

La nostra panera solidària ha estat una iniciativa creada per Entrem, amb l’objectiu de captar recursos per a beques solidàries destinades a persones amb especials dificultats d’inserció, ateses des de l’entitat, per a la realització d’accions formatives i/o compra d’equipament en benefici de les persones amb trastorn de salut mental, discapacitat i risc d’exclusió social.

Per quina raó ha sorgit aquesta iniciativa?

Al grup Entrem treballem amb xarxa i intercooperem amb entitats, empreses i administracions del territori. Tenim acords en matèria de responsabilitat social amb els diferents agents del territori, entre el que s’hi troben associacions de comerciants.

En aquests anys post-Covid, veient com han canviat els hàbits de consum i el que ha patit el comerç local, ens va semblar una bona iniciativa fer una actuació solidària amb el suport de comerços i empreses que alhora promoguessin i difonguessin el comerç local. Volem cuidar i promoure aquest comerç local per tal que pugui continuar dinamitzant la vida social i econòmica dels nostres pobles.

Com ha estat possible aquesta iniciativa?

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al suport de 180 establiments i empreses de la Vegueria Penedès. En aquesta primera edició d’aquest lot atípic i solitari, hem estat sorpresos per la bona resposta de tothom i del volum de venda de butlletes que portem fins al moment prop de les quatre mil, quan falten divuit dies per al sorteig. Serà un èxit si aconseguim, en aquesta primera edició, vendre les sis mil butlletes impreses i captar 15.000 €, per dur a terme activitats formatives i comprar equipaments.

A més, hem d’agrair a la Fundació Amalia Soler que ens ha cedit un aparador en desús al centre de la vila de Vilafranca per tal de poder exposar la gran panera al públic i fer-la visible a la ciutadania.

A què es destinaran els diners obtinguts amb la panera solidària?

Els diners que aconseguirem amb la venda de butlletes per la panera solidària aniran al fons de beques formatives per accions de millora de l’ocupabilitat i formació que no entren als programes de l’entitat així com a la millora d’equipaments formatius.

Com es pot participar?

En aquesta primera edició hem imprès un total de sis mil butlletes que la ciutadania o les empreses poden comprar a un import de 2,5 € la butlleta. Es poden comprar fins al 30 de desembre, quan es realitzarà el sorteig i es donarà a conèixer el nom dels i les guanyadores.

Afegeix un comentari nou