Àmbit de la notícia
Social

En 20 anys, 800 joves tutelats han accedit als programes de Benestar a Girona

Autor/a
Maria A. Gaza
  • La mitjana d’estada dels joves als diferents programes ha estat de 19’9 mesos.

La Generalitat ofereix diversos programes de suport per a joves tutelats i extutelats per facilitar la seva emancipació.

 

El Govern de la Generalitat ofereix, des de fa 20 anys, diversos programes per aquells joves extutelats i tutelats majors de 16 anys per tal que puguin completar el seu projecte educatiu i, així, quan assoleixen la majoria d’edat i s'han d'emancipar, no queden desvinculats de forma sobtada del suport i recolzament de l’Administració.

Des de la posada en marxa d'aquests serveis a Girona, el Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència, ha atès a les comarques gironines un total de 795 joves que, de forma voluntària,  han demanat d'accedir a algun dels programes.

El 2013 es van atendre 209 joves, més del doble dels que es van atendre deu anys enrere, i molt lluny dels 9 que es van atendre el primer any, el 1995. 

El Departament de Benestar ofereix diferents programes de suport als joves d’entre 16 i 21 anys tan si són tutelats, extutelats o es trobin en situació de dificultat social i que estiguin atesos a la xarxa de protecció social. Són programes sobre: habitatge; via laboral; acompanyament jurídic; suport econòmic.

A Girona, la majoria, un 76%, han accedit als programes per a joves tutelats i extutelats quan encara eren menors d’edat. Per sexes, un 63% han estat nois i el 37% noies. El 57% dels joves atesos durant aquests 20 anys són d’origen català i el 43% d’origen estranger.
 
En el moment de sol·licitar l’accés a alguns dels programes de suport, un 77%, estava vivint en una institució, un 5% estava acollit en una família aliena, un 4% en família extensa, un 5% vivia amb la seva pròpia família i un 6% vivia de forma independent.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari