Hi ha moltes joguines i molts nens i nenes que les esperen

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Hi ha moltes joguines i molts nens i nenes que les esperen

FCVS

Resum: 

Creu Roja Joventut posa en marxa a tot l'Estat la seva campanya de recollida de joguines per a més de 60.000 infants que possiblement no en tindrien en aquestes festes nadalenques.

La campanya de la Creu Roja Joventut, sota el lema "Hi ha moltes joguines, una manera d'ajudar", ha establert més de 500 punts de recollida a 42 províncies espanyoles. L’objectiu és recollir més de 120.000 jocs i joguines per a 60.000 infants i adolescents d’entre 0 a 17 anys d'arreu de l'Estat.

Es demanen jocs i joguets nous, preferiblement educatius i que no siguin bèl·lics ni sexistes. Per tal de saber el punt de recollida més proper a Catalunya, es pot fer la consulta online.

La Creu Roja Joventut apel·la a l’esperit solidari de les persones per tal que en aquestes èpoques de l’any participin en la seva campanya i fer que tots els infants i adolescents puguin gaudir de jocs i joguines. Per això, la campanya va destinada principalment a aquelles famílies amb una privació material severa, sense ingressos estables, amb dos o més fills i que ja reben suport de la Creu Roja en les despeses bàsiques.

La Declaració Universal dels drets de la Infància (20 de novembre de 1959) reconeix el joc com un dret fonamental, ja que jugar ajuda l'infant i l'adolescent en un desenvolupament i creixement sa. Creu Roja Joventut té molt present aquest dret i col·labora en la seva aplicació, aportant a qui més ho necessiti aquells jocs i joguines que, tot gaudint-ne, els siguin útils per tirar endavant qualsevol proposta educativa i pedagògica.

Dades a Catalunya

Des de que va començar la crisi, ha crescut i continua creixent la pobresa extrema en moltes famílies. D’acord amb les dades de l’Idescat, a Catalunya hi ha prop de 450.400 persones en situació de privació material severa i d’aquestes 105.400 són menors de 16 anys. És per això que les famílies es veuen obligades a cobrir altres necessitats bàsiques abans que comprar algun joc o joguina.

Afegeix un comentari nou