‘Hi tens dret!’, nova campanya del CIEMEN sobre els drets lingüístics a Catalunya

FCVS
Autor/a: 
FCVS
La campanya informativa sobre els drets lingüístics comença posant el focus en l'àmbit comercial. Font: CIEMEN
La campanya informativa sobre els drets lingüístics comença posant el focus en l'àmbit comercial. Font: CIEMEN

‘Hi tens dret!’, nova campanya del CIEMEN sobre els drets lingüístics a Catalunya

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

A través de vídeos i infografies animades es recreen situacions on el dret a parlar català no es respecta.

“Cal que la ciutadania conegui els seus drets per poder-los fer respectar, i denunciar-ne l’incompliment serveix per crear consciència”, la vicepresidenta del CIEMEN, Xesca Oliver Crespí, en un article al blog de la campanya ‘Hi tens dret! El català depèn de tots’. L’objectiu de la campanya és informar sobre els drets lingüístics de les persones catalanoparlants a Catalunya, com exercir-los i on reclamar en el cas que siguin vulnerats.

La iniciativa inclou diversos vídeos i infografies animades que recreen algunes situacions habituals a les botigues, als jutjats, a la universitat o a la policia. Situacions que passen en el dia a dia i en les quals el dret a parlar català no és respectat. Al web de la campanya s’hi pot trobar tot el material.

Des del CIEMEN s’han decidir a fer aquesta acció com a eina pedagògica per defensar els drets lingüístics: “Per garantir l’ús habitual d’una llengua no n’hi ha prou amb l’existència d’unes lleis que la protegeixin, també calen uns parlants conscients dels seus drets i que no renunciïn a exercir-los”, assenyala una portaveu. Coincidint amb aquests dies de compres de Nadal i Reis, s’ha començat l’acció en l’àmbit comercial. El primer vídeo de la campanya recrea una situació habitual en una botiga: una compradora catalanoparlant es troba que se li reclama que parli en castellà.

El CIEMEN, Centre Internacional Escarré per a les Minories ètnique i les Nacions, és una entitat de la societat civil catalana que treballa des del 1974 per fer conèixer i promoure la realitat nacional catalana al món, per a difondre el coneixement dels pobles i nacions sense estat, i per a defensar-ne els seus drets col·lectius.

Afegeix un comentari nou