La campanya ‘Cèntims solidaris’ de Caprabo, a favor del benestar de les persones grans

FCVS
Autor/a: 
FCVS
'Grans Actius' té l'objectiu que qui necessiti un acompanyament per anar al CAP o a l'hospital el trobi en una persona voluntària. Font: Jose Sánchez Raz / FCVS
'Grans Actius' té l'objectiu que qui necessiti un acompanyament per anar al CAP o a l'hospital el trobi en una persona voluntària. Font: Jose Sánchez Raz / FCVS
Persones grans que acompanya la Fundació Roure en el moment d'escriure cartes per als nois i noies de la Fundació Comtal. Font: Fundació Roure
Persones grans que acompanya la Fundació Roure en el moment d'escriure cartes per als nois i noies de la Fundació Comtal. Font: Fundació Roure
El cartell de la campanya de 'Cèntims solidaris' per millorar la quaitat de vida de les persones grans. Font: FCVS
El cartell de la campanya de 'Cèntims solidaris' per millorar la qualitat de vida de les persones grans. Font: FCVS

La campanya ‘Cèntims solidaris’ de Caprabo, a favor del benestar de les persones grans

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació Roure rebran els fons recollits per microdonacions durant l’agost a la cadena de supermercats.

Les donacions que poden fer les persones que compren a un establiment quan passen per caixa s’estan convertint en una de les noves fonts de finançament per a moltes entitats socials. Aquest mes d’agost la cadena de supermercats Caprabo aposta pel benestar de les persones grans i les beneficiàries de la campanya ‘Cèntims solidaris’ seran la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Roure.

A través de ‘Cèntims solidaris’ les persones que facin una compra a la cadena fins al 24 d’agost podran fer un microdonatiu de forma voluntària i confidencial en el moment de fer el pagament de la compra amb targeta. També s’hi poden fer donacions en línia a través del web de Wordlcoo.

Els microdonatius serviran perquè la FCVS pugui reforçar el programa comunitari ‘Grans Actius’ que, des de fa deu anys, contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones grans. Aquest projecte permet que una xarxa de voluntariat sènior acompanyi a l’any més de tres-centes persones a les visites mèdiques. Són persones amb una malaltia, discapacitat, en situació de dependència o de solitud no desitjada.

“És un programa comunitari de promoció del voluntariat sènior com a forma d’envelliment actiu dins del propi barri i alhora garanteix l’accés als serveis de salut”, destaca la tècnica de ‘Grans Actius’ de la FCVS, Noemi Sanmartí. Una de les claus és que s’adapta a les necessitats de cada barri o territori on s’implementa i que el treball entre la FCVS i el CAP ha de ser molt coordinat. L’objectiu és que sigui una entitat del mateix barri la que n’acabi assumint el funcionament.

També es fan acompanyaments als hospitals i tant els professionals mèdics que s’han implicat en el programa com el mateix voluntariat assenyalen que les persones van més tranquil·les a les visites o proves mèdiques si hi poden anar acompanyades. Alhora el vincle evita que se saltin visites i proves.

Millorar la qualitat de vida

La Fundació Roure també es beneficiarà dels ‘Cèntims solidaris’ d’aquest mes per desenvolupar projectes d’atenció per millorar la qualitat de vida de 182 persones grans especialment vulnerables, a casa seva i al seu entorn immediat al Barri Gòtic de Barcelona.

El president de la FCVS, Ramon Nicolau, subratlla que ‘Grans Actius’ ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones grans amb els acompanyaments als serveis de salut: “Aquestes aportacions contribuiran perquè voluntaris i voluntàries grans, solidaris i actius acompanyin a les visites altres persones grans que no tenen suficient xarxa de suport”.

“Poder estar a prop de les persones grans vulnerables, cuidar la seva alimentació, la salut, mitigar la soledat que les fa invisibles en la nostra societat és un plaer i una obligació d’una ciutadania humanista i responsable”, assegura la presidenta de la Fundació Roure, Llum Delàs.

Cinquanta-quatre entitats beneficiades

El novembre del 2020, Caprabo va posar en marxa ‘Cèntims solidaris’ i l’any passat va recollir més de 390.000 euros per a programes de cinquanta-quatre entitats socials. Aquest any se n’han beneficiat, entre d’altres, la Fundació Pasqual Maragall i Alzheimer Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i Fundesplai, i l’Institut Guttmann i Salut Mental Catalunya.

Segons Worldcoo, l’empresa que gestiona i implementa diferents sistemes de microdonacions en establiments comercials, a Catalunya, es van registrar un total de 20.071.771 donacions solidàries al llarg del 2021, gairebé el doble que durant l’any anterior. Es van recaptar més de quatre milions d’euros i es van finançar cent setze projectes socials i medi ambientals diferents.

Afegeix un comentari nou