La Federació ECOM i l’APCE signen un acord per millorar l’accés als habitatges adaptats

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
La col·laboració entre la Federació ECOM i l'Associació de Promotors de Catalunya s'emmarca en l'Agenda 2030. Font: Pixabay. Font: Pixabay
La col·laboració entre la Federació ECOM i l'Associació de Promotors de Catalunya s'emmarca en l'Agenda 2030. Font: Pixabay.

La Federació ECOM i l’APCE signen un acord per millorar l’accés als habitatges adaptats

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

La col·laboració entre les dues entitats es dona en el marc del projecte estatal RUMBO, que vol impulsar nous models de vida per a les persones amb discapacitat.

La Federació Esborrem Barreres – Creem Oportunitats (ECOM) i l'Associació de Promotors de Catalunya han signat un acord de col·laboració que compromet a ambdues organitzacions a treballar plegades per desenvolupar accions dirigides a l'anàlisi i definició de propostes de treball que contribueixin a millorar l'accés a l'habitatge de les persones amb discapacitat.

L'acord forma part del projecte RUMBO, una iniciativa d'àmbit estatal que busca fomentar l'autonomia personal connectada i inclusiva. El projecte està subvencionat pel Ministeri d'Assumptes Socials i s'emmarca dins de l'Agenda 2030, el conjunt d'objectius de desenvolupament sostenible establerts per l'Organització de les Nacions Unides que busquen errador la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat col·lectiva.

A més d'ECOM, participen d'aquest projecte altres entitats referents de l'àmbit estatal, com ara la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF), la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), la Federació Espanyola de Dany Cerebral (FEDACE), la Confederació ASPACE i la Confederació Autisme Espanya.

El conveni de col·laboració entre ECOM i l’APCE preveu la creació d’un grup de treball per analitzar la situació actual d’accés a l’habitatge de les persones amb discapacitat, a més de la definició d’una sèrie de propostes de millora. La col·laboració entre les dues entitats també busca sensibilitzar sobre l’atenció a la diversitat mitjançant la creació d’informes, material orientatiu i pedagògic i la realització de formacions.

Assegurar el dret universal a l’habitatge

Durant la presentació de l'acord, totes dues entitats es van mostrar molt satisfetes amb la seva col·laboració. La gerent de la Federació ECOM, Marta Obdulia, va assegurar que el conveni "és molt important perquè ajuda a avançar en l'exercici del dret a l'habitatge de les persones amb discapacitat física i orgànica, ja que facilitarà la connexió de l'oferta i la demanda d'habitatges adaptats".

L'acord del projecte RUMBO forma part del conjunt d'accions de Responsabilitat Social Corporativa de l'Associació de Promotors de Catalunya. El president de l'entitat, Xavier Vilajoana, va descriure l'acord com una col·laboració "molt positiva", a més de destacar que "mostra el compromís de l'Associació vers als col·lectius més vulnerables de la societat catalana, a través del suport a programes i projectes destinats específicament a aquest col·lectiu com els que es desenvolupen des de la Federació ECOM".

Afegeix un comentari nou