La Fundació Catalana Síndrome de Down engega 'Seiem a taula per les coses importants'
Comparteix
La campanya recull fons perquè persones en situació de discapacitat intel·lectual tinguin accés a activitats formatives i terapèutiques.
Objectiu: reduir la bretxa en l'accés a activitats formatives i terapèutiques de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. A partir d'aquí, la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) ha posat en marxa la campanya 'Seiem a taula per les coses importants' amb la qual vol recollir uns cinquanta mil euros a través d'àpats solidaris.
Des de la FCSD recorden que una de cada cent persones té discapacitat intel·lectual a Catalunya i alerten que aquesta condició fa que sovint no tinguin garantit el dret a la cultura, al lleure i a fer esport amb igualtat d'oportunitats que tota la població. En aquest context, la federació promou que restaurants de diferents municipis catalans organitzin àpats solidaris en els quals s'impliqui la ciutadania.
"Les beques de la Fundació Catalana Síndrome de Down cobreixen des de grans necessitats com el tractament psicològic, fins a petits somnis com fer un taller de teatre", explica Katty Trias, directora de la FCSD. La campanya recull fons per aquestes beques.
Des de la FCSD, impulsem les beques terapèutiques i formatives per acostar la cultura, el lleure i l'esport a les persones en situació de discapacitat intel·lectual.
— Fundació Catalana Síndrome de Down (@FCSDown) December 27, 2023
Suma't als àpats solidaris o fes un donatiu: https://t.co/Opi2htRI6L#JoTambéSecaTaula pic.twitter.com/nwHnywcAI1
El primer d'aquests àpats solidaris es va fer a mitjan desembre al Teatro Kitchen & Bar, a Barcelona. La idea és que la campanya s'allargui fins a finals de gener i també hi han participat el restaurant Roig Robí, el restaurant Fermí Puig, de Barcelona, i Les Moles, a Ulldecona. Els restaurants interessats es poden donar d'alta a la campanya al web de 'Seiem a taula per les coses importants' i també s'hi poden donatius.
Segons l'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya publicat per Dincat, el setembre del 2022: "Les persones en situació de discapacitat intel·lectual no tenen garantit el dret d'accés a la cultura, el lleure o l'esport en igualtat de condicions que la resta de població". Així doncs, cada any es vulnera el dret de 79.000 persones a Catalunya, 4.000 de les quals tenen Síndrome de Down.
La FCSD va posar-se en marxa el 1984 i acompanya persones amb Síndrome de Down o en altres situacions de discapacitat intel·lectual en la seva autonomia i defensa de drets. Cada any acompanya unes dues mil persones.
Afegeix un nou comentari