La iMAGInada tanca amb èxit una dotzena edició marcada per la Covid-19

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Equip de la iMAGInada celebrant el final de la dotzena edició. Font: iMAGInada
Equip de la iMAGInada celebrant el final de la dotzena edició. Font: iMAGInada
Concert de la 12a edició de la iMAGInada.  Font: iMAGInada
Concert de la 12a edició de la iMAGInada. Font: iMAGInada

La iMAGInada tanca amb èxit una dotzena edició marcada per la Covid-19

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

Més de 5.600 persones van gaudir d’actuacions de circ, teatre, dansa i música als Jardins del Camp de Mart de Tarragona.

El Pony Pisador va posar fi el passat diumenge 16 d’agost a la dotzena edició de la iMAGInada, una edició marcada per les dificultats derivades de la Covid-19 i la voluntat ciutadana de reactivar la cultura de forma segura i compromesa. En total, més de 5.600 persones van poder gaudir durant quatre dies d’actuacions de circ, teatre, dansa, música, activitats familiars, gastronomia, tallers vivencials i debats participatius de manera gratuïta.

Els jardins i el teatre auditori del Camp de Mart de Tarragona van acollir els setze actes organitzats, entre els quals les persones assistents van poder gaudir de concerts com els de Lasta Sanco o del raper Dolor García, acompanyat dels Toc Toc Birds. Les organitzadores de la iMAGInada han agraït la participació i el comportament del públic assistent, tècnics, artistes, acomodadores i persones col·laboradores que han permès la celebració dels actes programats.

A més de la música i dels espectacles, va tenir una rellevància especial les activitats familiars i gastronòmiques, caracteritzades per la multiculturalitat. Mèxic i Pakistan van ser dos dels països presents als sopars. A més, entre els debats, tallers i fòrums es van tractar diferents temes com el racisme institucional, les lluites organitzades i la cultura.

L’actitud incívica d’un grupuscle esquitxa una edició sense incidents i obliga a suspendre un concert

La dotzena edició de la iMAGInada, tot i acabar sent un èxit, va tenir també algun accident inesperat. El dissabte dia 15, l’actitud incívica d’una part del públic va obligar a suspendre a la nit el concert de Toc Toc Birds. Un grup format per 40 joves va ignorar els avisos reiterats de l’organització i dels artistes sobre l’obligatorietat de portar mascareta i de respectar la distància de seguretat.

Segons l’organització, van mantenir una conducta desagradable i les acomodadores es van sentir agredides. Tot i això, van voler remarcar el comportament exemplar de la resta de persones que van assistir al concert i va informar que preveuen reprogramar el concert d’aquest grup en futures edicions. En total, 500 persones van desallotjar el recinte quan el concert portava menys de la meitat de la durada prevista. El desallotjament es va produir de manera escalonada i sense incidents.

Per la seva banda l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va agrair l’esforç de l’organització pel compliment dels protocols de seguretat. “Una minoria que no sap distingir de fer de ‘hooligans’ a un camp de futbol i estar a un concert no pot malmetre la feina dels músics i els organitzadors”, va afirmar en una piulada a la xarxa social Twitter.

Afegeix un comentari nou