La UB presentarà les trobades socioesportives a entitats que treballen en l’àmbit del refugi

Fundació Solidaritat UB
 Jornada sobre les trobades socioesportives Font: Glòria Mora Gallego, 2019
Imatge d'una trobada socioesportiva (Glòria Mora Gallego, 2019)

La UB presentarà les trobades socioesportives a entitats que treballen en l’àmbit del refugi

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

El divendres 4 de febrer, en una jornada formativa que vol aproximar vivencialment aquesta intervenció socioeducativa destinada a fomentar la inclusió social de col·lectius en risc d'exclusió.

La Universitat de Barcelona (UB), la Fundació Solidaritat UB i l'IDP-ICE de la UB organitzen una jornada formativa per aproximar vivencialment les "trobades socioesportives" al personal d'entitats que treballen en l'àmbit del refugi i a les seves persones usuàries: refugiades, sol·licitants d'asil o en situacions assimilables.

L'objectiu de la jornada és que les entitats valorin la possibilitat d'oferir aquest tipus d'intervenció socioeducativa, basada en l'activitat física i l'aprenentatge-servei, que la UB impulsa des de fa més de 25 anys per fomentar la inclusió social de col·lectius en risc d'exclusió (persones privades de llibertat, persones amb malalties mental).

Actualment, amb el suport de la Unió Europea, la UB implementa el projecte COMMUNITY, que busca promoure la inclusió social de persones refugiades i en situacions assimilables mitjançant les trobades socioesportives.

En el marc de COMMUNITY, s'organitza l'esmentada jornada, que tindrà lloc el divendres 4 de febrer de 2022, de 9:30 a 16:30 hores, al Campus Mundet. La formació serà acreditada per l'IDP-ICE de la UB, i les places són limitades. Cal fer inscripció a través d'aquest enllaç. L’activitat, que està oberta a un màxim de 40 participants, comptarà amb una sessió d’experimentació pràctica i una formació pedagògica amb el personal de les entitats.

Afegeix un comentari nou