Les entitats i el Síndic de Greuges fan una crida al Govern per fer front a la crisi social del coronavirus

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Les entitats socials i el Síndic de Greuges, en roda de premsa. Font: Taula del Tercer Sector Social
Les entitats socials i el Síndic de Greuges, en roda de premsa. Font: Taula del Tercer Sector Social

Les entitats i el Síndic de Greuges fan una crida al Govern per fer front a la crisi social del coronavirus

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

El Síndic de Greuges, la Taula del Tercer Sector, Creu Roja, Càritas i el Banc dels Aliments reclamen adoptar mesures urgents i immediates.

El Síndic de Greuges, la Taula del Tercer Sector i entitats com la Creu Roja Catalunya, Càritas Catalunya i el Banc dels Aliments han fet un crit d’alerta als grups parlamentaris i governants per adoptar mesures urgents i immediates que permetin fer front a la crisi social derivada de la Covid-19. L’objectiu, en aquest sentit, és que les iniciatives i preocupacions de les entitats socials es tinguin en compte en els debats parlamentaris, les reelaboracions del pressupost de la Generalitat per al 2020 o en les decisions d’inversions i de prioritats de les administracions.

Entre les mesures que han proposat s’inclouen assegurar un nivell adequat i unes condicions de vida dignes, garantir l’habitatge digne, mesures en relació amb les persones grans i que respectin els drets de la infància, i fer front a l’emergència sanitària. El Síndic i les entitats les han presentat en una declaració al president de la Generalitat, Quim Torra, i al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, davant la crisi del coronavirus.

Del recull de propostes, han afirmat que la Taula en farà un seguiment a través de la Taula d’Emergència Social creada per abordar conjuntament la urgència assistencial i la detecció de necessitats i prioritats per fer les recomanacions de canvi i millora a les administracions afectades.

“En aquests 3 mesos d’Estat d’alarma, les entitats socials que han actuat per cobrir necessitats bàsiques, sobretot alimentació i habitatge, han atès més de 640 mil persones a Catalunya”, ha afirmat Francina Alsina, presidenta de la Taula. Això, segons ha afegit, s’ha pogut fer gràcies als professionals del Tercer Sector que s’hi ha deixat la pell. “Ho han fet igual que els sanitaris tot i que no se’ls ha reconegut com mereixen, i a la força del voluntariat”, ha argumentat.

En aquest sentit, Francina Alsina ha reclamat que la resposta a la crisi social de la Covid-19 ha de ser, com a mínim, la mateixa que amb la crisi sanitària perquè segons han afirmat és una crisi sense precedents. El síndic, Rafael Ribó, ha apuntat en la mateixa direcció que les entitats afirmant que cal “fixar quines seran les bases sobre les quals hauran de girar el conjunt de mesures que cal implementar per fer front a la situació sanitària, social i econòmica”.

Afegeix un comentari nou