Les persones sordes ja tenen la seva història

 Font:
Font:

Les persones sordes ja tenen la seva història

Resum: 

El documental "Amb les mans" mostra una part de la història de la comunitat sorda a Catalunya, en l'àmbit social, educatiu i laboral.

El passat 21 de febrer es va presentar a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, el documental "Amb les mans" que mostra una part de la història de la comunitat sorda de Catalunya, a través del camp social, educatiu i laboral. Es tracta d’una producció audiovisual conjunta de SordPress i el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic, dirigida per Jordi Serrat, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, i per Guillem Carles de Sordpress. A partir d'entrevistes a persones sordes signants i diversa documentació recollida, el vídeo presenta testimonis del passat i del present de la vida de les persones sordes signants.

El moviment social de les persones sordes signants avala una història de més de 200 anys de la llengua de signes catalana, reconeguda per al Parlament de Catalunya el 26 de maig de 2010, donant resposta al mandat de l'Estatut que diu que cal garantir el seu us en tots els àmbits.

Està patrocinat pel Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic i la Càtedra de Serveis Socials, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i el finançament de l’Obra Social La Caixa.

Afegeix un comentari nou