Àmbit de la notícia
Social

L'impacte de l'agricultura familiar a l'Índia

Entitat redactora
Kolam
  • Població on es desenvolupa el projecte.
    Kolam ha estat treballant a l’Índia durant els últims 10 anys buscant solucions que puguin millorar la vida de les persones que hi viuen. Font: Kolam ONGD

Els projectes d'agricultura són un element clau per millorar les condicions de vida de les persones que viuen a les zones rurals de l'Índia.

L’agricultura familiar és una peça clau del desenvolupament sostenible; és el mitjà de vida de milions de famílies al món i el tipus d’agricultura que produeix més aliments globalment.

Durant els últims 10 anys, Kolam ha estat treballant incansablement a l’Índia, buscant solucions que puguin millorar la vida de les persones que hi viuen. En les zones rurals on intervenim, ens trobem amb una sèrie de desafiaments que dificulten enormement la trobada de llocs de feina: transport públic inaccessible, un alt percentatge d’analfabetisme i, sovint, menors a càrrec que dificulten la conciliació o que els adults es puguin desplaçar a d’altes indrets.

És en aquest context, on es va iniciar el nostre projecte agrícola fa més de 8 anys al districte d’Udaipur, beneficiant més de 400 famílies. Aquesta iniciativa no només proporciona una font de subsistència, sinó que també promou pràctiques agrícoles sostenibles, contribuint a la resiliència de les comunitats rurals.

En aquesta edició, gràcies a la col·laboració de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Reus, hem pogut ampliar el nostre impacte. Hem ofert formació, llavors i seguiment en la plantació de cultius a 100 famílies dels llogarets de Majawad, Bharodi i Rana. Aquesta oportunitat no només enforteix les capacitats locals sinó que també fomenta la independència i el creixement sostenible.

Amb cada collita, estem teixint un millor futur per a aquestes famílies, demostrant que l'agricultura familiar no només és una forma de vida, sinó una clau vital per al progrés i la prosperitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari