Neix un nou Sindicat d’Habitatge a l’Hospitalet de Llobregat

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Imatge amb la qual s'ha presentat el nou col·lectiu a xarxes socials. Font: Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet de Llobregat. Font: Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet de Llobregat
Imatge amb la qual s'ha presentat el nou col·lectiu a xarxes socials. Font: Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet de Llobregat.

Neix un nou Sindicat d’Habitatge a l’Hospitalet de Llobregat

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

El Moviment Socialista de la ciutat presentarà la iniciativa el pròxim diumenge 17 de desembre al Parc de les Planes.

Aquest cap de setmana es presenta un nou Sindicat d'Habitatge a l'Hospitalet de Llobregat, una de les ciutats, segons les membres del col·lectiu, "més castigades per la crisi de la perifèria metropolitana de Barcelona". La iniciativa neix, segons ha expressat el mateix sindicat a través dels seus perfils de xarxes socials, "amb demandes de màxims i amb la vocació d'esdevenir una oposició política de carrer dura" cap a l'actual govern de la ciutat.

A l'Hospitalet de Llobregat s'han produït gairebé 6000 desnonaments en els darrers deu anys, en concret entre el 2012 i el 2022. A més, el context de la ciutat, amb una alta densitat poblacional en barris empobrits i degradats com ara la Florida, i un augment considerable del preu dels lloguers, que ha pujat més d'un 40% en l'última dècada, fa que, segons el Sindicat, l'Hospitalet s'hagi convertit en "una de les principals capitals catalanes dels desnonaments".

Davant aquesta situació, el nou sindicat pretén "organitzar la classe treballadora del municipi afectada per problemàtiques d'habitatge, molt nombrosa i variada, per fer front als qui marquen el ritme de desnonaments i pujades de preus que ofeguen cada cop a més llars de la ciutat: fons voltor que controlen milers de pisos i immobles procedents de la crisi hipotecària, així com l'entramat de rendistes i immobiliàries locals", segons indiquen al seu manifest de presentació, on també assenyalen directament a l'administració de la ciutat a la qual responsabilitza de la situació.

El Sindicat vol "posar en marxa una eina útil per a la classe treballadora de l'Hospitalet per defensar les seves condicions de vida, posar l'habitatge sota el seu control i presentar batalla davant dels causants de l'actual crisi" a través d'una sèrie de principis polítics ja establerts i publicats als seus perfils de xarxes socials, que inclouen, entre d'altres, l'habitatge gratuït, universal i de qualitat, l'apoderament de la classe treballadora o el reconeixement dels drets organitzatius.

Tot i que el col·lectiu ja ha començat a llançar diverses accions i campanyes a través dels seus perfils de Twitter i Instagram, la presentació oficial del nou Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet es durà a terme el pròxim 17 de desembre a dos quarts de dotze del matí al Parc de les Planes, al barri de la Florida. L'acte comptarà amb la presència de portaveus de Sindicats d'Habitatge d'altres barris i ciutats, com ara Badalona o el Raval.

Afegeix un comentari nou