Nexe Fundació incorpora una cursa infantil adaptada a la festa ‘Mou-te’

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
La Festa 'Mou-te per la infància amb pluridiscapacitat' es farà el 18 de setembre al Parc de l'Estació del Nord, a Barcelona.  Font: Nexe Fundació
La Festa 'Mou-te per la infància amb pluridiscapacitat' es farà el 18 de setembre al Parc de l'Estació del Nord, a Barcelona. Font: Nexe Fundació
Una part del cartell de la festa 'Mou-te' que reivindica els drets de tots els infants a participar de jocs compartits i d'espais de lleure. Font: Nexe Fundació
Una part del cartell de la festa 'Mou-te' que reivindica els drets de tots els infants a participar de jocs compartits i d'espais de lleure. Font: Nexe Fundació

Nexe Fundació incorpora una cursa infantil adaptada a la festa ‘Mou-te’

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Com cada setembre, l’entitat que atén infants i joves amb pluridiscapacitat organitza una jornada per als infants i les seves famílies. Aquest any, a més, l’obre a tota la ciutadania.

La data és el diumenge 18 de setembre i el lloc el Parc de l’Estació del Nord, a Barcelona. “Volem que, a més de les famílies dels infants que atenem, vingui tothom que vulgui. Que la gent que passi per allà s’hi senti cridada. Hi haurà activitats per a tothom”, explica la responsables de Relacions Externes i Sensibilització de Nexe Fundació, Ingrid de la Rosa.

Nexe és una de les entitats de referència en l'atenció i defensa de la primera infància amb greus discapacitats i les seves famílies i amb la crida ‘Mou-te per la infància amb pluridiscapacitat’ vol visibilitzar la seva feina i conscienciar sobre la situació dels infants. Des de les 9.30 fins a les 14h. hi haurà jocs, tallers, danses i actuacions musicals.

“És un dia important per sensibilitzar la ciutadania, per reivindicar que tots els infants tenen el dret a participar en activitats en els espais a l’aire lliure, a fer jocs compartits i alhora perquè és un moment de trobada de les famílies de Nexe”, insisteix la responsables de Relacions Externes i Sensibilització de Nexe Fundació.

Una de les novetats és la cursa infantil adaptada i inclusiva. Vistes les experiències de les diferents curses adaptades que s’han organitzat l’últim any a diferents indrets de Catalunya, a més de poder-la fer amb caminador, cadira auto-propulsable i deambulant amb fèrules, s’ha establert la modalitat de participació amb l’ajuda d’una tercera persona (adulta).

“Hem après de l’organització de les curses que s’han anat fent -assenyala De la Rosa-, de la Noemí Font i d'altres mares que hi han estat molt implicades, i tenint en compte que atenem infants i joves amb greu afectació hi afegim la possibilitat de fer-la amb el suport d’una persona adulta”. En aquest cas es recorrerà en un circuït d’obstacles pensat per generar experiències sensorials als infants.

Triar un repte assolible

Pel que fa a distàncies, es podran recórrer deu, vint, trenta o quaranta metres. De la Rosa insisteix que, com és habitual a les curses adaptades, no es tracta d’una competició, sinó de convidar a la participació i que cadascú faci un repte assolible.

Al llarg de tot el matí també hi haurà una ‘foodtruck’ que es diu ‘La Ganxeta’. Ha estat triada especialment perquè és un projecte d’inclusió social de Grans Projectes Solidaris-Reus Circ Social, que crea oportunitats laborals per a joves migrants.

Afegeix un comentari nou