El Pacte per la Reforma Horària se signarà al juliol però els canvis no s’aplicaran fins al 2025

FCVS
Rellotge Font: gencat.cat
El Govern signarà aquest juliol un pla que preveu que els hàbits laborals i privats s'avancin dues hores
Esquema dels Objectius 2025 del Pacte per la Reforma Horària Font: Generalitat de Catalunya
Esquema dels Objectius 2025 del Pacte per la Reforma Horària

El Pacte per la Reforma Horària se signarà al juliol però els canvis no s’aplicaran fins al 2025

FCVS

Resum: 

El full de ruta per a la Reforma Horària suposa un nou pas en la iniciativa ciutadana per gestionar millor el temps a la feina, a l’educació o al comerç i permetrà una conciliació amb la vida familiar.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha anunciat que el Pacte Nacional per a la Reforma Horària se signarà el mes de juliol amb l'horitzó posat a l'any 2025 per posar en pràctica les seves propostes.

Munté ha mostrat el compromís de futur del Pacte per la Reforma Horària per assolir el què s’anomena l’Objectiu 2025: un propòsit en què les institucions i organitzacions promotores es comprometen a recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i finalment, consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

Aquest document que se signarà, que recollirà els compromisos i objectius en els propers set anys, permetrà canviar els horaris a la feina, a les escoles o també a les botigues per adaptar-los als horaris europeus i poder conciliar millor amb la vida familiar. Tot i així, no es farà de manera immediata, ja que caldrà esperar com a mínim fins a 2025 per tal d'aplicar totes les reformes. Malgrat tot, Munté ha dit que el Pacte “avança a bon ritme i amb passes segures” i té la voluntat de recollir tota la feina feta fins ara i avançar en les eines per aconseguir la racionalització horària.

Després del pacte del juliol, el diputat Fabian Mohedano, un dels promotors més destacat de la iniciativa, ha explicat que caldrà posar en marxa un pla de transició per valorar els costos i com s’apliquen els canvis en els diversos sectors implicats. De fet, Mohedano ha reconegut que hi ha conflictes competencials amb l’Estat espanyol en àmbits com el comerç i que també veu confusió pel que fa a de quina manera cal integrar la mesura.

Pots consultar la carta de compromisos cap a l’objectiu 2025, que s’inclourà en el Pacte per a la Reforma Horària en el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou