Pam a Pam, el mapa d’un model alternatiu de consum

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Pam a Pam, el mapa d’un model alternatiu de consum

Resum: 

El web col·laboratiu pretén apropar els punts de consum responsable i economia solidària de Catalunya.

Sovint existeix la intenció d’apostar pel consum responsable però no sempre es coneixen els llocs on es pot fer una compra que potenciï l’economia solidària. Amb l’objectiu de fer front a aquesta dificultat i transformar l’entorn a partir de la cistella de la compra, el 2014 va néixer Pam a Pam, un mapa interactiu que mostra punts de consum responsable i economia solidària.

La iniciativa, de la mà de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària (XES), permet fer cerques segons tres filtres: per les característiques que defineixen un punt, per àmbit econòmic i per territori. D’aquesta manera, ja se sumen més de 200 punts que permeten que el consumidor pugui decidir on i què comprar, on invertir els seus diners i, així, fomentar un model econòmic més just i sostenible.

El Pam a Pam no para de créixer col·laborativament. Per això, d’una banda, té oberta la porta per a que se sumin nous establiments que vetllin per l’ecologia i la justícia social. D’altra banda, els consumidors també poden fer una recomanació si coneixen alguna iniciativa que tingui cabuda dins d’aquest mapa.

Es pot formar part també de l’equip de recerca d’alternatives, les anomenades Xinxetes Taronges. Aquesta comunitat de persones s’encarrega de visitar les iniciatives i realitzar un qüestionari sobre els 15 criteris de l’Economia Solidària. Aquests inclouen, entre d’altres, la proximitat, el comerç just, la democràcia interna, la gestió de residus, equitat de gènere, etc.

Afegeix un comentari nou