Portes obertes de l’Open Arms al port de Barcelona

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Proactiva Open Arms
El buc de Proactiva Open Arms obre les portes al públic per donar a conèixer la tasca de l'ONG. Font: Proactiva Open Arms
Rescat al Mar Mediterrani Font: Proactiva Open Arms
Des de setembre de 2015, l’ONG ha salvat les vides de més de 60.000 persones. Font: Proactiva Open Arms
 Font: ProActiva Open Arms
El segon vaixell de l’ONG, l’Astral, seguirà les seves missions acompanyat de la darrera incorporació a la flota, l’Open Arms Uno. Font: Proactiva Open Arms

Portes obertes de l’Open Arms al port de Barcelona

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El vaixell amb què l’ONG Open Arms va començar la seva tasca al Mediterrani, serà al Moll de la Fusta fins al 5 de gener.

El buc de Proactiva Open Arms obre les portes al públic per donar a conèixer la tasca de l'ONG. L'embarcació permetrà les visites del 27 al 31 de desembre i del 3 al 5 de gener, amb entrada lliure i grups d’un màxim de 10 persones.

Aquesta és una oportunitat única de conèixer de primera mà com va començar la història d’Open Arms al Mediterrani. Obre la porta a descobrir les experiències de la tripulació en les 80 missions humanitàries que ha dut a terme el vaixell i en què s’han rescatat més de 6.000 persones a la mar.

De l’Open Arms a l’Open Arms Uno

En declaracions al Port de Barcelona, el director d’operacions i cofundador de Proactiva Open Arms, Gerard Canals, explica com el primer vaixell de l’ONG deixarà temporalment les missions de rescat per dedicar-se a la tasca d’educació i divulgació de la tasca de l’organització. Segons Canals, l'objectiu és el de donar a conèixer la realitat de les persones a qui rescaten.

El segon vaixell de l’ONG, l’Astral, seguirà les seves missions acompanyat de la darrera incorporació a la flota, l’Open Arms Uno, que serà la nau més gran de l’organització. Per intentar donar millor resposta a les necessitats de les missions d’Open Arms, l’Uno tindrà capacitat per acollir fins a 300 persones. Comptarà amb 26 llits hospitalaris a bord, 4 llanxes semirígides i, fins i tot, hi podrà aterrar un helicòpter.

62.298 vides

Des de setembre de 2015, l’ONG Proactiva Open Arms ha salvat les vides de més de 60.000 persones entre les seves missions al mediterrani central i a l’illa grega de Lesbos. Segons l'organització, la seva tasca els dona “l’oportunitat d’arribar a terra ferma després d’emprendre el viatge més perillós de les seves vides a mar obert”.

A més de les missions de rescat, Open Arms impulsa el projecte 'Origen' per treballar amb persones potencialment migrants, explicar les condicions reals de migració irregular i dotar de recursos a les comunitats d’origen. L’ONG també du a terme activitats de comunicació i sensibilització amb el projecte 'Educació per la Llibertat', en què l’any 2019 ja havien participat més de 90.000 alumnes de 1.370 centres educatius.

Afegeix un comentari nou