Prop de 10.000 visitants en el primer Saló de l’Ocupació Juvenil

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: gencat.cat
Font: gencat.cat
 Font: Fundació Futur
Font: Fundació Futur
 Font: Autoocupació
Font: Autoocupació

Prop de 10.000 visitants en el primer Saló de l’Ocupació Juvenil

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La primera edició d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona ha ofert més de 200 activitats programades adreçades a joves d'entre 16 i 35 anys.

Durant els dies 14, 15 i 16 de març el Saló de l’Ocupació Juvenil ha proporcionat informació, assessorament i ofertes de feines a prop de 10.000 assistents a la Fira de Barcelona, espai que ha acollit la primera edició d’aquest Saló.

Duent-se a terme en la Setmana de la Formació i el Treball, i coincidint d’aquesta manera amb el Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura, ha esdevingut un gran punt de connexió entre la població jove i tota l’oferta formativa i laboral de la ciutat.

Amb l’objectiu de promoure l'ocupació de persones menors de trenta anys i fomentar la contractació juvenil, el Saló de l’Ocupació Juvenil s’ha adreçat a joves d’entre 16 i 35 anys de tots els perfils, des de joves universitaris fins a joves que pateixen situacions vulnerables.

El Saló ha estructurat els seus continguts en 7 espais diferents presentant els recursos i serveis públics existents en matèria d’ocupació juvenil, fent assessorament sobre drets i deures laborals i aproximació al mercat laboral, i donant a conèixer ocupacions i oficis i també entitats del tercer sector o del món de l’emprenedoria.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) hi ha participat amb un estand propi que li ha permès informar sobre els serveis ocupacionals que ofereix en el marc del programa de Garantia Juvenil, a través del qual ha pogut atendre a prop de 1.000 persones de manera personalitzada, així com ha donat l’opció als joves a inscriure’s al programa in situ. Entitats col·laboradores del SOC en l’àmbit de la Garantia Juvenil també han participat en el Saló fent xerrades i sessions informatives sobre experiències i bones pràctiques.

La iniciativa, organitzada per Barcelona Activa i el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Fira de Barcelona, és una de les accions del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 per a la lluita contra la precarietat i l’atur juvenil a la ciutat de Barcelona.

Afegeix un comentari nou