Prop de 500 persones amb discapacitat aconsegueixen feina a través de la Xarxa d’Inclusió Laboral de Barcelona
Comparteix
Durant l’any 2015, un 10% de les contractacions han estat indefinides i gairebé el 50% ha tingut una durada de més de sis mesos.
La Xarxa d’Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) –integrada per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i set entitats socials- va atendre l’any passat un total de 1.405 persones, 496 de les quals van trobar feina, segons dades de l’any 2015 fetes públiques per l’Ajuntament de Barcelona.
La taxa d’inserció es va situar així en un 35,5%, percentatge superior al 25,5% aconseguit l’any 2014 en què es va posar en marxa la XIB. Del total de ofertes gestionades, la majoria pertanyien a empreses del mercat laboral ordinari, seguides del Centres especials de Treball i altres àmbits.
El 10 % dels contractes signats van ser indefinits i prop del 50% tenien una durada de més de sis mesos.
Un dels reptes pendents, però, és arribar a més dones amb discapacitat: mentre que durant l’any 2015 es van atendre 834 homes, les dones ateses van ser només 571. Tot i així, destaca la millora en la contractació d’elles, que ha passat de 179 el 2014 a 200 l’any 2015. El creixement més important s’ha donat entre les dones majors de 55 anys: mentre que l’any 2014 només van contractar-se 9, el 2015 va trobar feina 29.
Durant l’any passat, la XIB també va promoure diverses iniciatives com el programa +ValorS, per elaborar un codi ètic de contractació de persones amb discapacitat, o el projecte Connecta c@pacitats, iniciat en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques per millorar les competències en informàtica i xarxes socials de les persones amb discapacitat en procés d’integració laboral.
La XIB va néixer el 2014 i en formen part l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i set entitats socials (Fundació Ecom, Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes, Fundació Aura, Fundació Joia, Fundació Tres Turons, Fundació Catalana Síndrome de Down i Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà – ACIDH).
Afegeix un nou comentari