Reflexions del jovent per a professionals de joventut

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: CNJC
Font: CNJC

Reflexions del jovent per a professionals de joventut

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El CNJC i l'Oficina Pla Jove de la Diputació de Barcelona presenten un recurs per a professionals de joventut que els aporta eines de treball i recull reflexions del jovent per desenvolupar la seva tasca.

Emmarcat en la segona fase del projecte Activem el Pla A(ssociacionisme), el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona presenten el recurs ‘Foment de la participació i l’associacionisme juvenil. Reflexions del jovent per als i les professionals de joventut’.

Tal com indica el subtítol de la publicació, aquesta eina està dirigida als professionals de joventut de les administracions locals. En ella es resumeixen el contingut de les sessions de treball i debat que es van dur a terme durant la tardor del 2018 amb tècnics i tècniques de joventut de pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona i té per objectiu seguir promovent les seves reflexions per a fomentar la participació i l’associacionisme juvenil als municipis.

El recurs està estructurat en tres blocs :

  • La participació i l’associacionisme juvenil: on hi trobem reflexions inicials, què és i què no és el foment de la participació juvenil, un acostament més teòric a l’associacionisme i l’organització juvenil i estratègies i propostes municipals per fomentar i donar suport a l’associacionisme.
  • La relació entre professionals de joventut i joves: on trobem una dinàmica de revisió del tipus de relació que es construeix amb el jovent i d’autoanàlisi de la pròpia parcel·la de poder.
  • Eines d’anàlisi: on es proposa un mapa d’actors per identificar els actors rellevants per a un projecte i clarificar les relacions o influències existents entre ells i un qüestionari per als professionals de joventut per poder reflexionar sobre la seva tasca.

Com a tancament, la publicació proposa recursos per seguir aprofundint en la qüestió.

Es pot consultar i descarregar el recurs en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou