Sant Cugat, municipi lliure d'indústria armamentística

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font: Elcugatenc.cat
Font: Elcugatenc.cat
El Centre Delàs ha impulsat la moció de rebuig a la instal·lació d’empreses vinculades amb la producció i venda d’armes. Font: Centre Delàs
El Centre Delàs ha impulsat la moció per rebutjar la instal·lació d’empreses vinculades a la producció i venda d’armes

Sant Cugat, municipi lliure d'indústria armamentística

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat aprova una moció, impulsada pel Centre Delàs, per rebutjar la instal·lació d’empreses vinculades a la producció i venda d’armes.

El document declara Sant Cugat “ciutat lliure” d’empreses que fabriquin armes i estableix que l’Ajuntament, mitjançant les clàusules de les seves prescripcions tècniques, valorarà aquelles companyies sense cap vincle en aquest àmbit excepte en els casos dels contractes relacionats amb el “subministrament del material necessari que requereixi el cos de seguretat ciutadana i el de protecció civil” del municipi.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha promogut aquesta moció amb la participació i l’assessorament de diversos grups municipals (CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUIA, PDECAT-Demòcrates i PSC). La proposta ha estat aprovada en el ple municipal del 17 de juliol per totes aquestes formacions mentre que Ciutadans i el Partit Popular hi han votat en contra.

El municipi continuarà treballant amb el Centre Delàs per informar de les companyies que puguin tenir vinculacions amb l’àmbit armamentístic i rebutjarà la instal·lació d’aquelles relacionades amb la producció i venda d‘armes. La idea, segons Jordi Calvo, membre d’aquesta entitat, és exigir a les companyies més transparència, obrir el debat i evitar que aquests tipus d’empreses puguin treballar sense ser fiscalitzades i sense impediments.

Sant Cugat fa anys que està vinculat a activitats i iniciatives de foment del pacifisme i la no-violència, com la Universitat Internacional de la Pau i, en aquesta línia, el mes de novembre passat es va declarar municipi de Cultura de Pau.

Des del Centre Delàs s’està treballant amb altres localitats de Catalunya perquè mocions similars a l’aprovada aquest mes de juliol s’estenguin properament a altres consistoris.

Informació relacionada:


Moció aprovada al ple municipal de Sant Cugat el 17 de juliol del 2017

Afegeix un comentari nou