Ser mentor o mentora de joves: una experiència amb valor social!

Autor/a: 
Ivonne del Pozo - Marc Perales
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ser mentor o mentora de joves: una experiència amb valor social!

Autor/a: 
Ivonne del Pozo - Marc Perales

Resum: 

Fundesplai busca persones compromeses que vulguin ajudar els i les joves de diferents programes de l’entitat a madurar a nivell personal, relacional, professional.

Fundesplai busca persones mentores voluntàries. T’hi apuntes?

Fundesplai busca persones compromeses, amb ganes de participar en processos de mentoria, compartint la seva experiència per ajudar els i les joves a madurar a nivell personal, relacional, professional i en el desenvolupament de valors.

La mentoria és una oportunitat per a persones voluntàries de perfils molt diversos, que tinguin ganes d’acompanyar el jove durant el seu procés d’aprenentatge i creixement. La durada d'aquest acompanyament és d'aproximadament sis mesos.

Les persones interessades en participar o rebre més informació es poden adreçar al 93 551 89 61, o escriure a Marc Perales al correu mperales@fundesplai.org.

I què és la mentoria?

La mentoria és un instrument d’intervenció social que promou les relacions entre persones voluntàries que s’ofereixen per proporcionar suport individual a persones que es troben en una situació de risc d’exclusió social.

El procés de mentoria contribueix positivament al procés vital dels joves, ja sigui en l’àmbit laboral, formatiu o en general, de creixement personal.

Més informació:


En què consisteix ser mentor o mentora de joves a Fundesplai?

Mentoria-Fundesplai s’articula a partir de la dedicació voluntària de les persones mentores, disposades a transferir als i les joves els seus coneixements professionals i experiència laboral.

Les persones mentores esdevenen un referent durant el procés de relació, que dura aproximadament 6 mesos durant els quals joves i persones mentores programen trobades quinzenals de 2 hores de durada.

Els tres components fonamentals de Mentoria-Fundesplai són:

  1. Informar sobre els diferents recursos, en l’àmbit laboral i formatiu que existeixen a l’abast dels joves.
  2. Orientar tant a nivell laboral com formatiu, depenent de les preferències del/de la jove.
  3. Assessorar sobre temes i inquietuds que poden sorgir al/la jove en el seu procés vital.

Els i les joves que participen de Mentoria-Fundesplai estan predisposats i hi participen voluntàriament.

El programa Mentoria-Fundesplai

En el marc dels diferents projectes i programes de l’Àrea de Joves, Internacional i Social de Fundesplai, les persones mentores acompanyen joves en risc d’exclusió social en les seves primeres passes en el món laboral, compartint amb ells la seva experiència professional i vital.

Entre d'altres, el programa Mentoria de Fundesplai s’adreça a persones joves de programes com ara:

Afegeix un comentari nou