Àmbit de la notícia
Social

La campanya #DameVeneno recull firmes contra l’alimentació perjudicial per a la salut

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
  • La campanya #DameVeneno demana que les administracions regulin la indústria alimentària. Font: Veterinaris Sense Fronteres (VSF)
  • Veterinaris Sense Fronteres critiquen que una poma i una Coca-Cola tinguin el mateix IVA. Font: Public Domain Pictures

Veterinaris Sense Fronteres exigeix, entre d’altres mesures, augmentar l’IVA dels productes menys saludables per modificar els hàbits de consum. 

L’ONG Veterinaris Sense Fronteres està recollint firmes per pressionar les administracions a aplicar polítiques que redueixin el consum d’aliments processats i que fomentin una dieta saludable a partir de la regulació de la indústria alimentària.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya “contra el menjar que ens emmalalteix” #DameVeneno, que exigeix que s’abarateixi l’alimentació sana, ecològica i de proximitat i s’encareixin els productes perjudicials per a la salut.

“Que una Coca-Cola, un Kit Kat o una poma tinguin el mateix IVA no té cap lògica des del punt de vista sanitari”, es defensa des del web de l'entitat.

La campanya proposa una política impositiva que augmenti l’IVA dels productes més processats i faciliti l’accés als més saludables.

També es demana un control efectiu de la publicitat alimentària i, que l’etiquetatge de tots els productes permeti reconèixer clarament si es tracta d’un aliment sa o no.

A més, insten els centres educatius a eliminar les dietes malsanes i els animen a comprar aliments locals, ja que entenen que l’agricultura familiar camperola i els mercats locals són una peça clau en la lluita contra la fam i la malnutrició.

La iniciativa s’emmiralla en polítiques públiques implantades a països com Finlàndia, on s’ha reduït la ingesta de greixos saturats de la carn i derivats làctics. Això ha derivat en un descens del 50% de la mortalitat per cardiopatia isquèmica.

 

Informacions relacionades:

L’alimentació insana, un problema global documentat per la campanya #DameVeneno.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari