Suma't als reptes per fer possible ningú dormint al carrer d'Arrels Fundació

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Caliu a taula Font: Arrels Fundació
Caliu a taula Font: Arrels Fundació

Suma't als reptes per fer possible ningú dormint al carrer d'Arrels Fundació

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquestes festes Arrels Fundació impulsa una plataforma de microdonacions amb l'objectiu d'aconseguir 150.000 euros per oferir una alimentació adequada i una llar digna a 200 persones que han viscut al carrer.

A Barcelona, un miler de persones dormen cada nit al carrer. Des del mes de gener a Arrels Fundació han atès 2.195 persones, un 15% més que el 2017, i encara no ha finalitzat l’any. Cada gest individual suma per fer front a la problemàtica del sensellarisme mirant a mig i llarg termini ja que els gestos de ciutadans i ciutadanes, empreses, centres educatius i entitats d’arreu suposen el 67% del pressupost anual d’Arrels i són imprescindibles per seguir avançant en l’objectiu #ningúdormintalcarrer.

Per aquest motiu han creat una plataforma que permet fer microdonacions amb l'objectiu d'aconseguir 150.000 euros per tal de finançar dos projectes: ‘Tenir una llar’, per garantir un allotjament digne a 200 persones que ja coneixen des d'Arrels; i ‘Més que un àpat’, perquè aquestes persones puguin recuperar una rutina alimentària saludable i refer vincles per deixar de sentir-se soles.

Com pots col·laborar per finançar un projecte d’Arrels?

Si dones suport al projecte ‘Més que un àpat’, faràs possible:

  • Ningú sol aquest Nadal. El primer objectiu d’aquest projecte és garantir que 120 persones que coneixem a Arrels celebrin el sopar i el dinar de Nadal en companyia. Com diu el Jaume, que va viure 20 anys al carrer, a Arrels “es fa una festa per a tothom, compartim taula, cantem nadales, ens donem regals i ens sentim com si fóssim una família”.
  • Caliu a taula. Quan una persona viu al carrer és difícil que tingui una alimentació equilibrada i l’estat de salut es ressent. Un cop superat el primer objectiu, la teva aportació sumarà per garantir els àpats a 200 persones que viuen en pisos o d’altres recursos d’Arrels durant mig any.

Si dones suport al projecte ‘Tenir una llar’, faràs possible:

  • Convertir cinc pisos en cinc llars. Les persones sense llar no tenen accés a una dutxa, un plat calent o un sostre on sentir-te protegit. Tenir una llar els faria tenir un espai on tornar a gaudir de la intimitat i recuperar l’autoestima. El primer objectiu del projecte és aconseguir fons per moblar i equipar cinc pisos d’Arrels i oferir una nova oportunitat a persones que volen sortir del carrer.
  • Mantenir obertes les portes del Pis Zero. Un cop superat el primer objectiu, podràs donar suport per mantenir obert aquest refugi nocturn de 10 places, segur i acollidor, perquè les persones que estan al carrer en una situació més vulnerable puguin dormir, escalfar-se i sentir-se protegides.

També pots crear el teu repte a favor d’Arrels i animar el teu entorn a fer una aportació per assolir l’objectiu. Només cal:

  1. Pensar una idea que et permeti sumar familiars i amics com ara organitzar un concert, una cursa, un sopar o un esdeveniment solidari i cedir la recaptació. També pots crear un repte per implicar les persones convidades al teu aniversari, al teu casament, al dinar de Nadal, etc. Qualsevol idea suma.
  2. Marcar-te un objectiu de recaptació i decidir si donaràs suport al projecte ‘Més que un àpat’ o ‘Tenir una llar’. Amb 110 euros, per exemple, garanteixes cinc nits d’allotjament i seguiment social per a una persona sense llar. Amb 500 euros, col·labores per pagar el lloguer mensual d’un pis i amb 1.500 euros ens ajudes a moblar-lo i equipar-lo per convertir-lo en una llar.
  3. Dissenyar el teu repte. Triar una imatge i personalitzar la teva història (pots explicar qui ets, què vols aconseguir, quina ha estat la teva motivació per crear el repte, etc.).
  4. Fer córrer la veu a les xarxes socials perquè el teu repte arribi a moltes persones i s’aconsegueixi l’objectiu més ràpid.


O bé donar suport a reptes d’altres persones:

La Maria, per exemple, ja ha creat el seu repte al qual et pots sumar. Es tracta de ‘100 anys de l’àvia’ en el marc del centenari de la seva mare degut a la seva generositat, tant amb la família com amb totes les persones del seu entorn i està implicant al seu entorn per fer possible #ningudormintalcarrer.

Afegeix un comentari nou