Tu pots marcar la diferència en la vida d’un jove: sigues mentor o mentora

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tu pots marcar la diferència en la vida d’un jove: sigues mentor o mentora

Resum: 

El Projecte Rossinyol de mentoria social posa en relació estudiants universitaris amb infants i joves en risc d'exclusió per compartir el seu temps de lleure. A la UB, UPF i UPC, la participació es pot convalidar per crèdits.

Des de l'any 2010, la Fundació Servei Solidari té en marxa el programa de mentoria social Rossinyol. Durant cinc anys, s'han format a la ciutat de Barcelona 122 parelles i, enguany, des de la Fundació, afirmen voler arribar al repte de les 46 parelles.

Per què ser mentor o mentora del Projecte Rossinyol?

La coordinadora del projecte a Barcelona, Inma Martin, afirma que la mentoria "aconsegueix que els nens i nenes puguin conèixer nous mons i noves possibilitats, com plantejar-se anar a la universitat". Per altre costat, diu, "els universitaris entre en contacte amb realitats sovint molt diferents a les quals estan acostumats i acostumades".

Rossinyol busca reformular les expectatives professionals dels infants i joves que participen com a mentorats en el projecte i que provenen de zones de la ciutat amb un alt fracàs escolar i que difícilment compten al seu voltant amb persones referents vinculades al món universitari.

Alhora, el projecte permet fer créixer el compromís dels estudiants universitaris amb una realitat pròxima, per ser a la mateixa ciutat, però alhora llunya, per no entrar-hi en contacte. Els farà augmentar la relació amb altres cultures presents a la ciutat i desenvolupar noves habilitats interpersonals, de relació i capacitats comunicatives.

En què consisteix?

Les parelles Rossinyol, formades cadascuna per l'estudiant universitària i el noi o noia, que tindrà entre 11 i 14 anys, es troben durant el curs escolar una vegada a la setmana, fora de l'escola i durant un mínim de 3 hores.

La trobada no consisteix en activitats de reforç escolar com en altres projectes, sinó en fer activitats de lleure, com ara passejar, fer esport, visitar museus, jugar, etc. Tot, amb la intenció de fer créixer una relació emocional descobrint activitats i cares de la ciutat potser desconegudes per a ells i elles.

Reconeixement de crèdits ECTS per als estudiants universitaris

Tot estudiant universitari pot participar-hi. Ara bé, els alumnes de la UPC, de la UPF i de la Facultat d'Educació de la UB poden convalidar la participació amb crèdits ECTS.

Per a més informació i començar a col·laborar amb el projecte, consulteu el web del Projecte Rossinyol.

Afegeix un comentari nou