Universitats saludables

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Universitats saludables

Resum: 

La UPF i la UAB han començat una setmana d'activitats per difondre hàbits saludables compatibles amb la vida quotidiana. L'assistència és lliure i gratuïta però en alguns casos és necessari inscriure-s'hi.

Més d'una tercera part del dia durant cinc dies a la setmana som físicament al lloc de treball. Ja a la Conferència Internacional de la OMS del 1986 van saber identificar la idoneïtat d'aprofitar l'entorn laboral, on passem la major part de les hores diürnes, per promoure hàbits saludables. I és la difusió de pràctiques positives per al cos i la ment el que intenten promoure precisament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) durant aquesta setmana.

Així doncs, des del dilluns 13 i fins el 17 d'abril, els dos campus s'omplen de tallers, xerrades i especialment classes obertes perquè les treballadores i treballadors puguin descobrir pràctiques quotidianes saludables que són incorporables al seu dia a dia.

En el cas de la UAB, el programa complet es pot consultar al Blog del Campus Saludable i Sostenible. Les recomanacions es dirigeixen en tres direccions: per un costat, procurar fer activitat física. Difícil pel poc temps disponible? Sí. La recomanació és doncs és aprofitar els trajectes per caminar, anar en bicicleta o, en el cas de la UAB, poder fins i tot gaudir del Servei d'Activitat Física, que obra les seves portes de manera gratuïta durant aquesta setmana. Amb el mateix objectiu i alhora, incloent la vessant Sostenible, s'organitza com una caminada o bicicletada per arribar al Campus. Amb el mateix objetiu de promoure l'activitat física, hi haurà sessions obertes de bàsquet, rugby, parkour o Urbanfit, amb la voluntat de donar a conèixer la satisfacció lligada a fer un esport o una pràctica regular d'alguna activitat moguda.

Una altra direcció és l'alimentació. El dijous 16, que és la jornada principal, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) proposa una gimcana per promoure una alimentació saludable, en contra d'assolir models de bellesa inassolibles i en pro d'un equilibri alimentari tant per a persones omnívores, com vegetarianes o veganes. Els bars de les facultats oferiran plats especials mediterranis.

Finalment, durant tota la setmana es pot assistir a tallers per aprendre tècniques saludables de comportament, com ara gestionar l'estrès, postures al lloc de treball o tallers de relaxació.

La UPF té disponible el calendari d'activitats a aquest enllaç, on s'hi pot consultar el programa complet per als diferents Campus. La UPF Saludable ofereix tallers de ioga, classes de ritmes llatins, sessions formatives sobre càncer, conducció segura o estrès laboral, entre d'altres.

Malgrat que el públic directe de les activitats són els membres de la comunitat universitària (PAS, PDI i estudiants), tothom que hi estigui interessat pot acudir a les sessions. Només cal consultar-les i inscriure-s'hi en aquelles que sigui requisit per participar-hi.

Afegeix un comentari nou